Новини

Заняття на базі Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 20.02.2024

 16 лютого 2024 року для магістрантів ОП Біохімія та лабораторна діагностика кафедри біохімії та біотехнології на базі Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб проведено лекційне та практичне заняття у рамках вивчення вибіркової дисципліни “Організація лабораторних досліджень біологічних факторів”.

 Лекція прочитана Гопко Н.В. - генеральним директором Державної установи «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». Практичне заняття проходило на базі лабораторії молекулярно-генетичних досліджень та вірусології, а також лабораторії серологічних досліджень.

читати далі>>>


Гостьова лекція від професіонала-практика для здобувачів вищої освіти за ОП «Біотехнології та біоінженерія»

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 19.02.2024

Вже традиційно на кафедрі біохімії та біотехнології було організовано гостьову лекцію від професіоналів-практиків для здобувачів вищої освіти за ОП «Біотехнології та біоінженерія». Цього разу до нас завітала завідувачка виробничої лабораторії найбільшого рибопереробного підприємства у західному регіоні ТОВ «ГАЛС-2000» Анастасія Обрадович.

читати далі>>>


Магістри ННІБХБ - 2023. Вручення дипломів

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 17.01.2024

 16.01.2024. у Мармуровій залі ЧНУ імені Юрія Федьковича відбулось урочисте вручення дипломів випускникам магістратури 2023 р. ННІБХБ.

Серед інших кафедр – випускники кафедри біохімії та біотехнології, які навчались за освітньою програмою «Біохімія та лабораторна діагностика».

читати далі>>>


Посвята першокурсників 2023 у студенти відбулася

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 21.11.2023

 15 листопада магістранти другого року навчання кафедри біохімії та біотехнології урочисто передали естафету першокурсникам – біологам, біотехнологам та освітянам біології. Цікаві та веселі конкурси, вікторини, змагання базувалися на отриманих студентами знаннях з нормативної дисципліни «Загальна цитологія».

читати далі>>>


ЧЕРГОВІ ДОСЯГНЕННЯ СТУДЕНТІВ-БІОТЕХНОЛОГІВ

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 10.10.2023

   До Дня фармацевтичного працівника компанія Фармак проводила семінар «У фокусі «Фармак»: Стартапи» присвячений підтримці ідей, які відкривають нові горизонти у фармації. 
   Компанія Фармак не лише підтримує власні інноваційні  проєкти, а й залучає до співпраці молодих перспективних фахівців. Під час заходу співробітники компанії розкрили секрети підтримки молодих команд, критерії відбору стартапів, які стануть передумовами нових біотехнологій.
   До вебінару долучилися студенти-бакалаври та магістри спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» кафедри біохімії та біотехнології.
 
 
 

читати далі>>>


Практика для студентів 2 курсу стартувала

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 21.06.2023

На кафедрі біохімії та біотехнології триває навчальна практика з біології для студентів 2 курсу. Згідно з угодою про співпрацю кафедри з НПП «Гуцульщина», одним із пунктів якої є можливість проходження студентами практик зі спеціальності, заступник директора НПП «Гуцульщина» к.б.н. Марія ПАСАЙЛЮК провела для студентів захоплюючу та пізнавальну екскурсію науково-просвітницьким центром і презентувала досягнення з природоохоронної, науково-дослідної та рекреаційної діяльності колективу установи. Жваве обговорення викликали результати біохімічного аналізу крові коней гуцульської породи, відтворення якої є одним із напрямків діяльності НПП «Гуцульщина».

читати далі>>>


Угода про співпрацю з НПП «Гуцульщина»

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 21.06.2023

20 червня 2023 року в рамках діючої угоди про навчально-наукову співпрацю відбулася робоча зустріч колективу викладачів і студентів кафедри біохімії та біотехнології з керівництвом НПП «Гуцульщина». Заступник директора з наукової роботи НПП «Гуцульщина» к.б.н. Марія ПАСАЙЛЮК провела екскурсію науковими лабораторіями, кімнатами-музеями науково просвітницького центру та ознайомила учасників зустрічі з науковими досягненнями національного природного парку. Одним із вагомих результатів співпраці кафедри біохімії та біотехнології з НПП «Гуцульщина» стала спільна стаття в «Italian Journal of Mycology» (2023), що входить до наукометричної бази SCOPUS.

читати далі>>>


Міжнародна академічна мобільність студентів кафедри біохімії та біотехнології

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 09.06.2023

 08.06.2023 р. група студентів-магістрантів, які навчаються за освітньою програмою «Біохімія та лабораторна діагностика» і студентів бакалаврату освітньої програми «Біологія» (3 та 4 курс), очолювана професором, зав. кафедри біохімії та біотехнології Галиною КОПИЛЬЧУК, відвідали університет Штефана чел Маре (Сучава, Румунія) і на факультеті медицини та біології взяли участь в обговоренні подальшої співпраці в рамках європейських та транскордонних проєктів.

З проректором Ştefan PURICI та деканом факультету медицини та біології  Mihai COVAȘĂ домовилися про можливість проходження практики студентами кафедри біохімії та біотехнології, міжнародного стажування викладачів та наукової співпраці.   

читати далі>>>


"Біохімічна лабораторія життя" на науковому фестивалі Lviv Open Lab

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 15.05.2023

 13 травня 2023 року кафедра біохімії та біотехнології за ініціативи Ради молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича взяла активну участь у науковому фестивалі OL, що відбувався Львові.
Організаторами молодіжного простору стали Lviv Open Lab. Цьогорічний фестиваль влаштовували в межах проєкту «Трамплін до рівності», що реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні.

читати далі>>>


Нові практичні навички

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 11.05.2023

 

11 травня 2023 року студенти ОП Біохімія та лабораторна діагностика у межах виробничої практики за фахом здобули нові практичні навички на базі ОКНП “Чернівецький обласний медичний діагностично-реабілітаційний центр”. 

читати далі>>>