Новини

Участь у хакатоні #Green4Europe

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.12.2021

8 грудня відбувся міжнародний хакатон #Green4Europe, присвячений інноваціям для просування цілей сталого розвитку. Наша колега Оксана Баглей приймала участь у складі міжнародної команди «Dvichi», яка просувала ідею створення маркет-платформи для налагодження комунікації між дизайнерами-текстильною промисловістю-звичайними людьми з метою вторинного використання текстилю. 

читати далі>>>


Особливості навчання для магістрів-екологів закордоном

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.12.2021

На кафедрі екології та біомоніторингу 30.11.2021 р. проведено он-лайн зустріч з магістранткою 603 групи Оленою БОРУК, яка наразі навчається за магістерською програмою в Université Grenoble Alpes (Франція). Зустріч пройшла у форматі науково-методичного семінару, під час якого викладачі та студенти-магістранти кафедри мали змогу ознайомитися з особливостями навчального процесу у Франції.

читати далі>>>


Палити опале листя: чому це шкідливо і яка альтернатива. Шкідливі осінні традиції…

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.10.2021

Прийшла осінь, чудова пора! Фрукти, овочі, теплі дні, прохолодні ночі, вогонь, дим, сморід, хвороби, екологічні проблеми….
Шкода! Але давня українська традиція – спалювати суху рослинність та опале листя залишається і сьогодні популярною. Спалюючи рослини, ми забруднюємо атмосферне повітря, ґрунт, воду хімічними речовинами, вбиваємо дрібні тваринні організми, а ще наражаємо на небезпеку дітей.
Проте є альтернатива! Про це говорила у інтерв’ю проекту «Точка дотику», який започаткований UA: Українське радіо Буковина та телеканалом UA: БУКОВИНА доцент кафедри екології та біомоніторингу Галина МОСКАЛИК.

читати далі>>>


Якість меду: актуальні навички – учасникам фінського ЕКОПРОЕКТУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.10.2021

Наступає пора медових ярмарків, солодких дегустацій та запасання меду на зиму. Всіх турбує питання: як обрати справжній свіжий продукт без домішок? 29 вересня 2021 р. у рамках ЕКОПРОЕКТУ благодійного фонду “Карітас Чернівці” від посольства Фінляндії на кафедрі екології та біомоніторингу відбувся еколого-просвітницький захід. 

читати далі>>>


VIVAT ЕКОЛОГІЯ!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.09.2021

14 вересня (день оприлюднення праці Ернста Геккеля, в якій вперше пояснюється термін «екологія») кафедра екології та біомоніторингу стала особливо ошатною та привабливою – зелені футболки, зелені повітряні кульки, зелена фотозона! У цей день студенти та викладачі святкують «День еколога», а також приймають до своєї когорти першокурсників. 

читати далі>>>


Побутові відходи, алопеція, паводки…

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.09.2021

До дня Незалежності України філія UA Буковина підготувала спецпроект «Головне за 30: Буковина». Про екологічні проблеми Буковини, про зміни, які відбулися, що передувало цим змінам і що очікувати найближчими роками розповіла в інтерв’ю кореспонденту к.б.н., доцент кафедри екології та біомоніторингу Галина МОСКАЛИК. 

читати далі>>>


Пілотна зустріч у рамках ЕКОпроекту від посольства Фінляндії

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.09.2021

Науковці кафедри екології та біомоніторингу і благодійний фонд «Карітас Чернівці», згідно меморандуму про співпрацю, виконують завдання гранту від посольства Фінляндії «Збереження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків». 30.08.2021 відбулася пілотна зустріч із представниками Дитячих центрів Карітас міст Львівської, Волинської і Дніпропетровської областей, на базі яких відбуватиметься апробація розробленої програми. Модератор – керівник проекту, завідувач кафедри екології та біомоніторингу, проф., д.б.н. Марія ФЕДОРЯК.

читати далі>>>


Проф. Марію Федоряк включено до Реєстру міжнародних оцінювачів ARACIS

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.09.2021

Секретаріат ARACIS підтвердив включення проф. Марії Федоряк до Реєстру міжнародних оцінювачів ARACIS. Нині до реєстру включено 220 експертів у різних доменах (від літератури до медицини) із 43 країн. 

Вітаємо і бажаємо успішної участі у майбутніх зовнішніх оцінках, які проводитиме агентство!

читати далі>>>


Викладачі кафедри екології отримали сертифікати APTIS

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 30.06.2021

Асистенти кафедри екології та біомоніторингу Оксана БАГЛЕЙ і Аліна ЖУК успішно склали іспит з англійської мови та отримали сертифікати APTIS рівня С від Британської Ради. Високий рівень володіння іноземною мовою не лише сприяє зміцненню співпраці викладачів із закордонними науковцями, але й відкриває нові можливості розширення переліку дисциплін, які викладаються для студентів кафедри англійською мовою.

читати далі>>>


Грант від посольства Фінляндії «Збереження біорізноманіття: знати і діяти»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 29.06.2021

Науковці кафедри екології та біомоніторингу розпочинають роботу над виконанням гранту від посольства Фінляндії «Збереження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків». Меморандум про співпрацю Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та БО «Карітас Чернівці» підписано очільниками відповідних установ.

читати далі>>>