Новини

Засвоєння нових практичних навичок на базі лабораторії серологічних досліджень

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 17.04.2024

Чергове заняття з дисципліни “Організація лабораторних досліджень біологічних факторів” відбулося 17 квітня 2024 року на базі Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб. К.м.н. Гопко Наталія Василівна, генеральний директор Державної установи «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» детально ознайомила здобувачів освітнього рівня магістр (ОП Біохімія та лабораторна діагностика) з принципами організації лабораторного дослідження різноманітних паразитичних організмів.

читати далі>>>


Нові можливості для наших студентів від компанії МХП

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 17.04.2024

16 квітня 2024 року на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту відбулась вже традиційна зустріч з нашими партнерами з МХП. Це компанія, яка спеціалізується на виробництві курятини (найбільший виробник та експортер курятини в Україні), веде різноманітні види іншої аграрної діяльності, в тому числі в галузі рослинництва. Представники компанії беруть активну участь у формуванні та оновленні наших освітніх програм за спеціальністю 201 Агрономія, що дає змогу постійно актуалізувати теоретичні знання та практичні навички наших студентів. До речі, саме в МХП проходять виробничі та навчальні практики наші найкращі студенти, більшість з яких, залишається працювати в компанії.

читати далі>>>


Весняна студентська конференція

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 16.04.2024

16-17.04.2024. в ЧНУ відбулася щорічна весняна студентська наукова конференція. 
На секції «Біохімія та біотехнологія» 16.04.2024. з науковими доповідями та презентаціями своїх результатів експериментальних досліджень виступили 13 студентів 4 та 5 курсів спеціальностей «Біологія та біохімія», «Біотехнології та біоінженерія». Студенти молодших курсів були слухачами й активними учасниками дискусій, обговорення та визначали переможців конференції. 
 

читати далі>>>


Вирішення конфлікту без конфлікту

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 15.04.2024

Конфлікти досить часто супроводжують нас у навчанні, на роботі, у сім’ї, в побуті. Звісно, краще уникати конфлікту, але, коли він уже розгорівся, варто спробувати вирішити його без конфлікту. І тут на допомогу приходить медіація. Фахівець-медіатор кваліфіковано допоможе вибратися із павутиння образ, непорозумінь емоційно-психологічного перенапруження.

Саме питанням можливості врегулювання конфлікту без конфлікту була присвячена зустріч студентів і викладачів кафедри біохімії та біотехнології ННІБХБ з координаторкою медіаційної служби ЧНУ, асистенткою кафедри публічного права юридичного факультету – Лідією Нестеренко та Наталею Волковою – адвокаткою, асистенткою кафедри публічного права юридичного факультету ЧНУ, яка відбулася 15.04.2024 р.

 

читати далі>>>


Зустріч магістрів зі стейколдером, членом-кореспондентом НАН України професоркою Аллою Ємець

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 09.04.2024

meet4 квітня відбулася онлайн-лекція «Наукові та інноваційні досягнення Інституту харчової біотехнології та геноміки», яку провела доктор біологічних наук, член-кореспондент НАН України, професорка Алла Ємець для студентів-магістрів освітніх програм "Біологія та "Біотехнологія та біоінженерія". Під час лекції Алла Іванівна представила наукові напрями роботи Інституту харчової біотехнології та геноміки НАН України.  

читати далі>>>


Студентський дискусійний клуб: "Біоритми та чому ми хочемо спати."

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 05.04.2024

dys

3 квітня відбувся студентський дискусійний клуб на тему: "Біоритми та чому ми хочемо спати." Доповідачами виступили студент 4 курсу Микола Піхоцький та студентка 3 курсу Кароліна Ковальчук. Дискусійний клуб розпочався з проведення анкети Хорна-Остберга серед усіх присутніх. Це дозволило кожному оцінити свій власний хронотип та підготуватися до подальшої дискусії. Після цього учасники прослухали цікаву інформацію про фотоперіодичність, циркадні, місячні та сезонні ритми. Присутні змогли краще зрозуміти, як ці біологічні ритми впливають на їхній щоденний режим та загальний стан організму. 

читати далі>>>


ОБГОВОРЕННЯ ОП «ЕКОЛОГІЯ» ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗІ СТУДЕНТАМИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.04.2024

1 квітня відбулася зустріч гаранта ОП «Екологія» Аліни ЖУК і викладачів кафедри екології та біомоніторингу зі здобувачами бакалаврського рівня вищої освіти, на якій обговорювали питання реалізації студентоцентрованого та компетентнісного підходів на освітній програмі.

У ході обговорення студенти 1–4 курсів ділилися своїми враженнями від навчання та висловлювали міркування щодо актуальності, змістовності конкретних дисциплін та їх корисності для майбутнього професійного шляху. 

читати далі>>>


Студентські наукові семінари на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 02.04.2024

seminarЗавершився захоплюючий цикл наукових семінарів на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології, де студенти-біологи 3 курсу та студенти-біотехнологи 2 курсу представили доповіді найновіших здобутків науковців світу в руслі наукових тематик кафедри. Зазначені доповіді стали важливим внеском в науковий діалог та сприяли обміну знаннями та ідеями між студентами та викладачами.  

читати далі>>>


Мікросвіт навколо нас

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 02.04.2024

  26 березня 2024 року студентами 402 групи спеціальності «Середня освіта» на базі кафедри ботаніки та природоохоронної діяльності було проведено науково-пізнавальний хакатон на тему «Мікросвіт навколо нас» для учнів загальноосвітніх закладів середньої школи м. Чернівці та студентів медичного коледжу. Учасники заходу під керівництвом студентів досліджували мікроскопічні водорості та гриби, які існують в природному середовищі. Студенти в доступній формі знайомили допитливих юних гостей із цікавою пізнавальною науково-популярною інформацією про дивовижний світ мікроорганізмів.

читати далі>>>


4 етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії у Чернівцях

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 29.03.2024

 Понад 100 юних хіміків-школярів з 22 областей України приїхали в Чернівці на ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії. Практичний тур протягом 23-24 березня 2024 р відбувався на базі Навчально-наукового Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ ім. Юрія Федьковича.

Учасники олімпіади, а це учні 8, 9, 10 та 11-х класів мали можливість 

читати далі>>>