Новини

Підприємцям Буковини розповіли про перспективи участі у програмі «Горизонт 2020»

Опубліковано: NCP, 27.01.2017

Захід, присвячений інформуванню представників малого та середнього бізнесу міста про можливості програми «Горизонт 2020», відбувся 25 січня в

Чернівецькій міській раді. Про особливості програми учасникам розповіли Тетяна Білоус, керівник регіонального контактного пункту «Здоров’я, демографічні зміни та добробут», що знаходиться в Буковинському державному медичному університеті, та Юрій Халавка, керівник регіонального контактного пункту «Нанотехнології, сучасні матеріали та передові промислові виробництва» Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Доповідачі поінформували про загальні принципи програми, її напрямки, типи проектів, вимоги до учасників та перспективи, які дає співпраця з «Горизонтом 2020».

На заході були присутні підприємці, науковці, представники Торгово-промислової палати та Департаменту економіки Чернівецької міської ради. Як зазначив чернівецький міський голова Олексій Каспрук, завдяки цій програмі фінансується дуже багато досліджень, тому це важливий крок, який дає нові можливості для розвитку міста і  регіону загалом.

Програма «Горизонт 2020» присвячена розвитку інновацій в Європі і розрахована на науковців. Водночас, велика увага приділяється саме малому та середньому підприємництву, оскільки вважається, що цей сектор економіки найбільш гнучкий, щоб впроваджувати нові ідеї та розробки, і має великий потенціал для подальшого розвитку країн ЄС. Відповідно, в межах цієї програми є спеціальні інструменти, які передбачають оцінку перспективності, фінансування певної бізнес-ідеї  та а також впровадження цієї ідеї на рівні дослідного продукту. На проведення досліджень та впровадження інноваційних технологій переможці конкурсу можуть отримати фінансування від 50 тис. до 5 млн. євро.