Кобаса Ігор Михайлович
Наукові публікації
2018
І.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva, Yu.V. Kropelnytska. Sensitizing of TiO2 with a merocyanine dye in the photocatalytic reduction of methylene blue // Functional materials letters. – 2018. – Vol.11, №1. – P.1850017-1–1850017-5. DOI 10.1142/S1793604718500170.
І.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva, Yu.V. Kropelnytska
2021
New light-sensitive materials with photocatalytic activity in the visible and near infrared ranges, based on titanium dioxide and polymethine dye / I.M. Kobasa, I.V. Kondrachuk, I.V. Kurdyukova [et all.] // Funct. Mater. – 2021. – Vol.28, №2. – Р.234–240. https://doi.org/10.15407/fm28.02.234. Cite Score (Scopus) =0,7.
Development of a new highly nutritional fermented milk product from the extruded sunflower seeds / J. Іlyuk, O. Sema, A. Sachko, V. Evlash, I. Kobasa. – Abstracts of 8th Edition of the International Conference «Biotechnologies, present and perspectives» 5th November 2021. – P.62. ISSN 2068-0819.
Сема О.В., Кобаса І.М. Люмінесцентний аналіз як експрес-метод для визначення фальсифікату купажованих олій. Якість і безпека харчових продуктів: V Міжнародна науково-практична конференція, 11-12 листопада 2021 р., м. Київ: НУХТ, 2021. – С.160.
Кондрачук І.В., Воробець М.М., Кобаса І.М. Збагачення безе йодом, виділеним із листків, шкірки та молодого ядра волоського горіха / Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. Полтава, ПДАУ, 2021. 163 с. С. 90-93.
2020
Sachko A., Kobasa I., Moysyura O., Vorobets M. Efficiency of apple juice clarification with using of nano-sized mineral oxides // Ukrainian Food Journal, Vol.9, Issue 2, 2020, 361-372 p. DOI:10.24263/2304-974X-2020-9-2-8
Characteristics of the structure of natural zeolites and their potential application in catalysis and adsorption processes / N. Sobuś, I. Czekaj, V. Diichuk, I.M Kobasa // Technical Transactions. - 2020. - V.117, Iss.1. https://doi.org/10.37705/TechTrans/e2020043
Борук С.Д., Кобаса І.М., Воробець М.М. Органолептичні властивості та харчова безпека кондитерських виробів із вмістом високодисперсного аґрусу (С. 80-83) у збірнику Підприємництво, торгівля: теоретичні підходи та практичні аспекти розвитку: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ, 26-27 листопада 2020 року). Харків, 2020. 278 с.
2019
New light-sensitive materials with photocatalytic activity in the visible and near infrared ranges, based on titanium dioxide and polymethine dye / I.M. Kobasa, I.V. Kondrachuk, I.V. Kurdyukova [et all.] // Funct. Mater. – 2021. – Vol.28, №2. – Р.234–240. https://doi.org/10.15407/fm28.02.234. Cite Score (Scopus) =0,7.
Development of a new highly nutritional fermented milk product from the extruded sunflower seeds / J. Іlyuk, O. Sema, A. Sachko, V. Evlash, I. Kobasa. – Abstracts of 8th Edition of the International Conference «Biotechnologies, present and perspectives» 5th November 2021. – P.62. ISSN 2068-0819.
Сема О.В., Кобаса І.М. Люмінесцентний аналіз як експрес-метод для визначення фальсифікату купажованих олій. Якість і безпека харчових продуктів: V Міжнародна науково-практична конференція, 11-12 листопада 2021 р., м. Київ: НУХТ, 2021. – С.160.
Кондрачук І.В., Воробець М.М., Кобаса І.М. Збагачення безе йодом, виділеним із листків, шкірки та молодого ядра волоського горіха / Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. Полтава, ПДАУ, 2021. 163 с. С. 90-93.
2020
Sachko A., Kobasa I., Moysyura O., Vorobets M. Efficiency of apple juice clarification with using of nano-sized mineral oxides // Ukrainian Food Journal, Vol.9, Issue 2, 2020, 361-372 p. DOI:10.24263/2304-974X-2020-9-2-8
Characteristics of the structure of natural zeolites and their potential application in catalysis and adsorption processes / N. Sobuś, I. Czekaj, V. Diichuk, I.M Kobasa // Technical Transactions. - 2020. - V.117, Iss.1. https://doi.org/10.37705/TechTrans/e2020043
Борук С.Д., Кобаса І.М., Воробець М.М. Органолептичні властивості та харчова безпека кондитерських виробів із вмістом високодисперсного аґрусу (С. 80-83) у збірнику Підприємництво, торгівля: теоретичні підходи та практичні аспекти розвитку: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ, 26-27 листопада 2020 року). Харків, 2020. 278 с.
2019
- Kulinish A.V., Derevyanko N.A., Ishchenko A.A., Gusyak N.B., Kobasa I.M., Kurek S.S., Romanczyk P.P. Structure and redox properties of polimethine dye: Electrochemical and DFT/TD-DFT study // Dues end pigments. - 2019. - Vol.61. - P.24-33. DOI: https://doi.org/10.1016/j.dyepig.2018.09.031. Impact factor - 3,676.
- I.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva, Yu.V. Kropelnytska. Sensitizing of TiO2 by the symmetric cationic polymethine dye for the photocatalytic reduction of methylene blue // Functional materials letter. - 2019. - Vol.12, №3. - P.1950038.
DOI: https://doi.org/10.1142/S1793604719500383. Impact factort - 1,084. - Kobasa I.M., Kondratyeva I.V., L.I. Odosiy, Kropelnytska Yu.V. Sensitizing of TiO2 by the symmetric anionic polymethine dye with three conjugated chromophores // Research on Chemical Intermediates. – 2019. 45(42).
DOI: https://doi.org/10.1007/S11164-019-03889-y. Іmpact factor – 2,064. - Kobasa I.M., Sema O.V., Kropelnytska Yu.V. Photochemical interactions between the polymethine dye consisting of three conjugated chromophores and TiO2. International research and practice conference: Nanotechnology and nanomaterials (NANO-2019). 27-30 August 2019. Lviv, Ukraine. - P. 85.
- Kobasa I.M., Kondratchuk І.V., Panasevych А.O. Solar cells based on perovskite, titanium dioxide and a dye-sensitizer. International research and practice conference: Nanotechnology and nanomaterials (NANO-2019). 27-30 August 2019. - P. 113.
- Ihor M. Kobasa, Yu.V. Kropelnytska, V.M. Fedoriv: SENSITIZATION OF TITANIUM DIOXIDE WITH AN ANIONIC POLYMETHINE DYE IN THE PHOTOCATALYTIC REDUCTION OF METHYLENE BLUE. XIV International Conference on Crystal Chemistry of Intermetallic Compounds. LVIV, UKRAINE, SEPTEMBER 22-26, 2019. P.80.
- Kobasa I.M., Kropelnytska Yu.V., Kondrachuk I.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. Photocatalytic reduction of methylene blue by the titanium dioxide sensitized with the symmetrical cationic polymethine dyes. E-MRS Fall Meeting, 16-19 September 2019, Warshava. Simpozium M. - M.2.4.
- Kobasa I.M., Rotar D.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. THE INFLUENCE OF NANODISPERSE DIOXIDE TITANIUM AND BASALT TUFF ON BIOFILM FORMING BY MICROORGANISMS STRAIN REFERENCE. E-MRS Fall Meeting, 16-19 September 2019, Warshava. Simpozium V. - V.P1.3.
- Matiiuk S.P., Grubinko V.V., Kobasa I.M., Vorobets G.I. Adsorption and antimicrobial properties of some materials based on the natural aluminosilicates. E-MRS Fall Meeting, 16-19 September 2019, Warshava. Simpozium V. - V.P2.2.
- Kobasa I.M., Rotar D.V., Kondrachuk I.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. Photocatalytic and Antibacterial Activity of Nanodispersed TiO2 Obtained by the Pyrogenic Method (part I). E-MRS Fall Meeting, 16-19 September 2019, Warshava. Simpozium V. - V.YSF.22.
- Kobasa I.M., Rotar D.V., Kondrachuk I.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. Photocatalytic and Antibacterial Activity of Nanodispersed TiO2 Obtained by the Pyrogenic Method (part IІ experiment). E-MRS Fall Meeting, 16-19 September 2019, Warshava. Simpozium V. - V.PYSF.13.
- Kobasa I.M., Kondrachuk I.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. Photocatalytic oxidation of iodine ions by titanium dioxide, sensitized by zwitterionic dye. E-MRS Fall Meeting, 16-19 September 2019, Warshava. Simpozium H. - H.5.8.
- Kobasa I.M., Sema O.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. Heterostructures of titanium dioxide with polymethine dye as photocatalyst of oxidation reaction of iodide ions. E-MRS Fall Meeting, 16-19 September 2019, Warshava. Simpozium M. - M.PІІ.8.
- Kobasa I.M., Vorobets M.M., Vorobets G.I. Advanced investigation of the fundamental properties and bioactive functionality of nanostructured titanium dioxide. E-MRS Fall Meeting, 16-19 September 2019, Warshava. Simpozium V. - V.ІV.19.
- Воробець М. Люмінесцентний аналіз як експрес-метод для визначення якості шоколаду / Воробець М., Кобаса І., Тарабузан Н. // V Міжнародна науково-технічна конф. „Стан і перспективи харчової науки та промисловості”. 2019. 10–11 жовтня 2019 р. Тернопіль. 2019. С. 40.
- Оксана Сема, Ігор Кобаса Купажовані олії та їх фізико-хімічні властивості. Тези доповідей V Міжнародної науково-технічної конференції (Стан і перспективи харчової науки та промисловості), 10–11 жовтня 2019 року. Тернопіль. – С. 43.
2018
- І.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva, Yu.V. Kropelnytska. Sensitizing of TiO2 with a merocyanine dye in the photocatalytic reduction of methylene blue // Functional materials letters. – 2018. – Vol.11, №1. – P.1850017-1–1850017-5. DOI 10.1142/S1793604718500170.
- I. Kobasa, M. Vorobets, L. Arsenieva. Bazalt tufa as a bactericide filler for some pascaging materials // J. Food and Environment Safety of the Suceava University. Food Engineering. – 2018. – Vol. XVІІ, Issue 1. – P.81–86.
- V. Diichuk, I. Diichuk, Igor Kobasa. Influence of Thermal Treatment of the basalt tufa on its phase composition and sorption capacity // J. Food and Environment Safety of the Suceava University. Food Engineering. – 2018. – Vol. XVІІ, Issue 1. – P.37–40.
- І.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva, Yu.V. Kropelnytska. Titanium dioxide sensitization with a merocyanine dye in the photocatalytic reduction of methylene blue //3rd International Symposium on Energy and Environmental Photocatalytic Material KRAKÓW 15th-19th May 2018. – P.139.
- I. Kondratyeva, I. Kobasa, W. Macyk, M. TrochowskiI. The photocatalytic features of the systems by quercetin@TiO2 //3rd International Symposium on Energy and Environmental Photocatalytic Material KRAKÓW 15th-19th May 2018. – P.140.
2017
- Development of antibacterial packaging based on TiO2 for the custard products / I.V. Kondratyeva, I. Kobasa, D. Rotar, N. Davydova // The International Conference "Biotechnologies, Present and Perspectives". - Suceava, Romania. - Seventh Edition, November, 24th-25th - 2017. – P.22.
- Кондратьєва І.В. TiO2 як добавки до пакувального матеріалу з метою подовження терміну зберігання молочної продукції / І.В. Кондратьєва, І.М. Кобаса // Стан і перспективи харчової науки та промисловості : тези доповідей IV Міжнародної науково-технічної конференції. (Тернопіль 11-12 жовтня 2017 року) / МОН України, ТНТУ імені Івана Пулюя – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017. – С. 29.
- Kobasa I.M. Sensitizing of TiO2 by a polymethine dye in the photocatalytic reduction of methylene blue / I.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva // II Symposium "Modern problems of Nanocatalysis " Nanocat 2017. Kyiv, September 24-29, 2017. - P. 84.
- Kondratyeva I.V. Photocatalytic degradation of methelene blue on nanostructured composites based on TiO2 and polymethyne dye / I.V. Kondratyeva, I.M. Kobasa // International research and practice conference "Nanotechnology and nanomaterials" NANO-2017. - Chernivtsi, 23-26 August 2017. - P. 82.
- Photocatalytic properties of TiO2/flavonol nanomaterials for dye-sensitized solar cells / I.V. Kondratyeva, I.M. Kobasa, W. Macyk, A.O. Panasevych, M. M. Bilozor // International research and practice conference "Nanotechnology and nanomaterials" NANO-2017. Chernivtsi, 23-26 August 2017. - P. 88.
- Oxana Sema, Volodymyr Diichuk, Igor Kobasa. Thermodynamic and Voltammetry Investigation of Processes on the Hg3In2Te6 Electrodes Surface // Biol. and Chem. Research. – Vol.4, Issue 5 – 2017. – P.121–129.
- Anastasiia Sachko, Igor Kobasa, Olesya Moysyura. Perspectives of
utilization of nanodispersive materials based on SiO2, TiO2 and SiO2-TiO2 for wine fining // J. Food and Environment Safety. – 2017. – Vol.16, Issue. 4. – P.216–221. - Igor Kobasa, Mariya Vorobets, Larysa Arsenieva. Basalt tufa as a bactericide filler fo packaging materials. International conference biotechnologies present and perspectives. – November 24-25, 2017. – Sucheava. Romania. – P.21.
- Anastasiia Sachko, Igor Kobasa, Olesya Moysyura. Perspectives of utilization of nanodispersive materials based on SiO2, TiO2 and SiO2-TiO2 for wine fining. International conference biotechnologies present and perspectives. – November 24-25, 2017. – Sucheava. Romania. – P.26.
- Volodymyr Diichuk, Iryna Diichuk, Igor Kobasa. Thermal treatment effect on phase composition and sorption properties of basaltic tuffa. International conference biotechnologies present and perspectives. – November 24-25, 2017. – Sucheava. Romania. – P.19.
Навчальні матеріали
Навчальні посібники:
- Кондрачук І.В. Харчові технології: Технологія консервування плодів та овочів / І.В. Кондрачук, О.В. Сема, М.М. Воробець, І.М. Кобаса : лабораторний практикум. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2022. – 100 с.
- Воробець М.М. Методи контролю якості харчової продукції / М.М. Воробець, І.М. Кобаса, І.В. Кондрачук : метод. реком. до лабор. робіт. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022. – 32 с.
- Наукові основи харчових технологій: Лабораторний практикум / укл.: Федорів В.М., Кобаса І.М., Борук С.Д. – Навчально-методичний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2021.– 120 с.
- Технологічна експертиза виробництва харчової продукції /укл.: В.М. Федорів, І.М. Кобаса, В.В. Дійчук : навч. посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2020. – 180 с.
- Сачко А.В., Кобаса І.М. Оптичні методи аналізу. – Навчальний посібник. – Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2016. – 160 с.
- Забезпечення та хімічний контроль якості харчових продуктів : навч. посібник / Р.П. Влодарчик, І.М. Кобаса, М.М. Воробець, Кондратьєва І.В., Сачко А.В. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2015. – 365 с. (з грифом МОН України).
- Кобаса І.М., Білоголовка В.Т., Волощук А.Г., Дійчук В.В. Контроль безпечності сировини і харчових продуктів методами атомно-абсорбційної спектроскопії. – Навчальний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2014. – 180 с. (з грифом МОН України).
- Хімічний та мікробіологічний аналіз харчової продукції: навчальний посібник / І.М. Кобаса, Л.М. Чебан, М.М.Воробець, В.Г. Юкало, М.Д. Кухтин. – Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2014. – 196 с.
- Кондратьєва І.В., Кобаса І.М., Дійчук В.В. Нормативні документи прикордонного екологічного контролю: навчальний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. – 80 с.
- Воробець М.М., Кобаса І.М., Дійчук В.В. Екологічна стандартизація і сертифікація та природоохоронні технології. – Навчальний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. – 80 с.
- Кобаса І.М., Воробець М.М., Сачко А.В. Методи контролю якості харчових продуктів. Методичні рекомендації до лабораторних робіт. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. – 32 с.
- Сачко А.В., Кондратьєва І.В., Кобаса І.М. Хіміко-аналітична експертиза об’єктів довкілля, сировини та харчових продуктів. Методичні вказівки до лабораторних робіт. – Чернівці : Рута, 2012. – 32 с.
- Кондратьєва І.В., Кобаса І.М., Сачко А.В. Екологічна паспортизація підприємств і територій. Навчальний посібник. – Чернівці : Рута, 2012. – 160 с.
- Кондратьєва І.В., Кобаса І.М. Екологічна експертиза. Навчальний посібник. – Чернівці : Рута, 2012. – 128 с.
- Влодарчик Р.П., Кобаса І.М. Хімічний аналіз продовольчих та промислових товарів. Навчальний посібник. – Чернівці : Рута, 2011. – 224 с.
- Білоголовка В.Т., Кобаса І.М., Дійчук В.В. Хімічна метрологія. Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2011. – 80 с.
- Кондратьєва І.В., Кобаса І.М. Екологічна метрології. Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2011. – 96 с.
- Білоголовка В.Т., Кобаса І.М. Атомно-абсорбційний елементний аналіз на вміст важких металів сировини, об’єктів довкілля та харчових продуктів. Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2010. – 96 с.