Кобаса Ігор Михайлович

Наукові публікації

  2018
І.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva, Yu.V. Kropelnytska. Sensitizing of TiO2 with a merocyanine dye in the photocatalytic reduction of methylene blue // Functional materials letters. – 2018. – Vol.11, №1. – P.1850017-1–1850017-5.  DOI 10.1142/S1793604718500170.
І.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva, Yu.V. Kropelnytska
  • Roasting conditions and quality coffee: the empirically optimised process. Acta Innovations /N. Vakaryk, A. Sachko, O. Sema, I. Kobasa, S. Gubsky. 2023. №49. P.31–38. https://doi.org/10.32933/ActaInnovations.49.3. Scopus, E-ISSN:2300-5599.Site Score 2.6.
  • Phosphorus-containing compounds of alkaline-earth metals as prospective antimicrobial composites for packaging materials / I. Diichuk, V. Diichuk, D. Rotar, I. Kobasa // Food Quality and Safety. – 2023. – Vol.6 – Iss.2. – P.331–338. DOI: https://doi.org/10.30721/fsab2023.v6.i2.295 (Scopus).
  • Вплив добавки порошку гречаної лузги на органолептичні властивості хліба пшеничного / М.М. Воробець, І.М. Кобаса, В.В. Євлаш // Стан і перспективи харчової науки та промисловості: тези доповідей VІ Міжнародної науково-технічної конференції. (С. 58) (Тернопіль  2223 вересня 2022 року) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. ун-т ім. І. Пулюя [та ін.]. – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. – 67 с.
  • New light-sensitive materials with photocatalytic activity in the visible and near infrared ranges, based on titanium dioxide and polymethine dye / I.M. Kobasa, I.V. Kondrachuk, I.V. Kurdyukova [et all.] // Funct. Mater. – 2021. – Vol.28, №2. – Р.234–240. https://doi.org/10.15407/fm28.02.234. Cite Score (Scopus) =0,7.
  • Development of a new highly nutritional fermented milk product from the extruded sunflower seeds / J. Іlyuk, O. Sema, A. Sachko, V. Evlash, I. Kobasa. – Abstracts of 8th Edition of the International Conference «Biotechnologies, present and perspectives» 5th November 2021. – P.62. ISSN 2068-0819.
  • Сема О.В., Кобаса І.М. Люмінесцентний аналіз як експрес-метод для визначення фальсифікату купажованих олій. Якість і безпека харчових продуктів: V Міжнародна науково-практична конференція, 11-12 листопада 2021 р., м. Київ: НУХТ, 2021. – С.160.
  • Кондрачук І.В., Воробець М.М., Кобаса І.М. Збагачення безе йодом, виділеним із листків, шкірки та молодого ядра волоського горіха / Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. Полтава, ПДАУ, 2021. 163 с. С. 90-93.
  • Sachko A., Kobasa I., Moysyura O., Vorobets M. Efficiency of apple juice clarification with using of nano-sized mineral oxides // Ukrainian Food Journal, Vol.9, Issue 2, 2020, 361-372 p. DOI:10.24263/2304-974X-2020-9-2-8
  • Characteristics of the structure of natural zeolites and their potential application in catalysis and adsorption processes / N. Sobuś, I. Czekaj, V. Diichuk, I.M Kobasa // Technical Transactions. - 2020. - V.117, Iss.1. https://doi.org/10.37705/TechTrans/e2020043
  • Борук С.Д., Кобаса І.М., Воробець М.М. Органолептичні властивості та харчова безпека кондитерських виробів із вмістом високодисперсного аґрусу (С. 80-83) у збірнику Підприємництво, торгівля: теоретичні підходи та практичні аспекти розвитку: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Старо-більськ, 26-27 листопада 2020 року). Харків, 2020. 278 с.
  • Kulinish A.V., Derevyanko N.A., Ishchenko A.A., Gusyak N.B., Kobasa I.M., Kurek S.S., Romanczyk P.P. Structure and redox properties of polimethine dye: Electrochemical and DFT/TD-DFT study // Dues end pigments. - 2019. - Vol.61. - P.24-33. DOI: https://doi.org/10.1016/j.dyepig.2018.09.031. Impact factor - 3,676.
  • I.M. Kobasa, I.V. Kondratyeva, Yu.V. Kropelnytska. Sensitizing of TiO2 by the symmetric cationic polymethine dye for the photocatalytic reduction of methylene blue // Functional materials letter. - 2019. - Vol.12, №3. - P.1950038.
    DOI: https://doi.org/10.1142/S1793604719500383.
    Impact factort - 1,084.
  • Kobasa I.M., Sema O.V., Kropelnytska Yu.VPhotochemical interactions between the polymethine dye consisting of three conjugated chromophores and TiO2. International research and practice conference: Nanotechnology and nanomaterials (NANO-2019). 27-30 August 2019. Lviv, Ukraine. - P. 85.
  • Kobasa I.M., Kondratchuk І.V., Panasevych А.OSolar cells based on perovskite, titanium dioxide and a dye-sensitizer. International research and practice conference: Nanotechnology and nanomaterials (NANO-2019). 27-30 August 2019. - P. 113.

Навчальні матеріали

 Навчальні посібники:

  • Кондрачук І.В. Харчові технології: Технологія консервування плодів та овочів / І.В. Кондрачук, О.В. Сема, М.М. Воробець, І.М. Кобаса : лабораторний практикум. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2022. – 100 с.
  • Воробець М.М. Методи контролю якості харчової продукції / М.М. Воробець, І.М. Кобаса, І.В. Кондрачук : метод. реком. до лабор. робіт. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022. – 32 с.
  • Аналітична хімія. Якісний та кількісний аналіз / І.М. Кобаса, М.М. Воробець : навч. посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2022. – 160 с.
  • Наукові основи харчових технологій: Лабораторний практикум / укл.: Федорів В.М., Кобаса І.М., Борук С.Д. – Навчально-методичний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2021.– 120 с.
  • Технологічна експертиза виробництва харчової продукції /укл.: В.М. Федорів, І.М. Кобаса, В.В. Дійчук : навч. посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2020. – 180 с.
  • Сачко А.В., Кобаса І.М. Оптичні методи аналізу. – Навчальний посібник. – Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2016. – 160 с.
  • Забезпечення та хімічний контроль якості харчових продуктів : навч. посібник / Р.П. Влодарчик, І.М. Кобаса, М.М. Воробець, Кондратьєва І.В., Сачко А.В. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2015. – 365 с. (з грифом МОН України).
  • Кобаса І.М., Білоголовка В.Т., Волощук А.Г., Дійчук В.В. Контроль безпечності сировини і харчових продуктів методами атомно-абсорбційної спектроскопії. – Навчальний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2014. – 180 с. (з грифом МОН України).
  • Хімічний та мікробіологічний аналіз харчової продукції: навчальний посібник / І.М. Кобаса, Л.М. Чебан, М.М.Воробець, В.Г. Юкало, М.Д. Кухтин. – Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2014. – 196 с.
  • Кондратьєва І.В., Кобаса І.М., Дійчук В.В. Нормативні документи прикордонного екологічного контролю: навчальний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. – 80 с.
  • Воробець М.М., Кобаса І.М., Дійчук В.В. Екологічна стандартизація і сертифікація та природоохоронні технології. – Навчальний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. – 80 с.
  • Кобаса І.М., Воробець М.М., Сачко А.В. Методи контролю якості харчових продуктів. Методичні рекомендації до лабораторних робіт. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. – 32 с.
  • Сачко А.В., Кондратьєва І.В., Кобаса І.М. Хіміко-аналітична експертиза об’єктів довкілля, сировини та харчових продуктів. Методичні вказівки до лабораторних робіт. – Чернівці : Рута, 2012. – 32 с.
  • Кондратьєва І.В., Кобаса І.М., Сачко А.В. Екологічна паспортизація підприємств і територій. Навчальний посібник. – Чернівці : Рута, 2012. – 160 с.
  • Кондратьєва І.В., Кобаса І.М. Екологічна експертиза. Навчальний посібник. – Чернівці : Рута, 2012. – 128 с.
  • Влодарчик Р.П., Кобаса І.М. Хімічний аналіз продовольчих та промислових товарів. Навчальний посібник. – Чернівці : Рута, 2011. – 224 с.
  • Білоголовка В.Т., Кобаса І.М., Дійчук В.В. Хімічна метрологія. Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2011. – 80 с.
  • Кондратьєва І.В., Кобаса І.М. Екологічна метрології. Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2011. – 96 с.
  • Білоголовка В.Т., Кобаса І.М. Атомно-абсорбційний елементний аналіз на вміст важких металів сировини, об’єктів довкілля та харчових продуктів. Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2010. – 96 с.