8 червня – Всесвітній День океанів (World Oceans Day)

До нашого музею завітало біля 170 відвідувачів. Ознайомитися з різноманіттям фауни Світового океану (і не тільки) мали змогу учні Новоселицького ліцею, Чернівецької ЗОШ №8, Гімназії №7 та ЗОШ с. Підзахаричі Путильського р-ну.
Незважаючи на те, що Чернівці є містом далеким від океанів, за всю 138-річну історію нашого Зоологічного музею два його директори брали безпосередню участь у вивченні фауни Світового океану.
У 1892-97рр завідувачем Зоомузею був відомий австрійський вчений Роберт Лендмайєр фон Ленденфельд. Він 5 років (1881-1886) пропрацював в Австралії, досліджував фауну коралових рифів (в т. ч. Великого Бар’єрного рифу), безхребетних південної частини Тихого океану. Також першим дослідив будову світних органів глибоководних риб. В експозиції можна побачити деякі види губок, кишковопорожнинних та ін. тварин, привезених Ленденфельдом із його експедицій в Австралії.
Леонід Дмитрович Третьяков, (який керував Зоомузеєм з 1977 по 2012р.), загалом більше 10 років провів у океанах – Північно-Льодовитому та Атлантичному. Як іхтіолог брав участь у дослідженні фауни риб Атлантичного океану від берегів Норвегії, Ісландії до узбережжя Західної Африки, Південної Америки. Остання експедиція (у 1982р.) була до Індійського океану. В результаті колекція зоомузею поповнилася багатьма представниками океанічної фауни. Зараз в експозиції є окрема шафа з експонатами, що були привезені з цієї експедиції і подаровані рідному зоомузею.