Новини

Ботанічному саду-ННБ ЧНУ надано грант від BGCI - Міжнародної Ради ботанічних садів з охорони рослин

Опубліковано: Деревенко Тетяна Олександрівна, 25.08.2022

В другому кварталі 2022 року некомерційна благодійна організація, що працює для збереження різноманіття рослин і сталого розвитку в світі – Міжнародна рада ботанічних садів з охорони рослин (Botanic Gardens Conservation International (Велика Британія, Лондон), у партнерстві з американською подібною організацією Partnerships for Nature (Сіэтл, США), запровадила програму підтримки Ботанічних садів України, що в умовах широкомасштабної війни, розв’язаної московитами, продовжують працювати на збереження цінних колекційних фондів живих рослин і намагаються надати відвідувачам можливість відійти від стресу війни у спілкуванні з природою: 2022 Ukraine Botanic Garden Appeal. Ботанічний сад Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича ввійшов у склад 10-ти українських ботсадів, що задіяні в цій програмі.
Грантові кошти надані для підтримки співробітників, що доглядають колекційні рослини і беруть активну участь у проведенні екскурсій та інших просвітницьких заходів для дітей і дорослих, зокрема, тимчасово переміщених осіб. Також планується активізація роботи з волонтерами Саду. 
В межах наданої грантової підтримки також передбачається випуск нового буклету для відвідувачів.
Участь у цій грантовій програмі стала можливою завдяки тому, що Ботанічний сад ЧНУ є членом BGCI. Крім грантової допомоги, через складнощі з фінансуванням у воєнний період, 2022-го року Botanic Gardens Conservation International звільнила українські ботанічні сади від щорічного членського внеску.
Ми щиро вдячні нашим іноземним колегам за допомогу!