Новини

День відкритих дверей на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 08.05.2023

     7 травня 2023 року кафедра біохімії та біотехнології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича гостинно відчинила двері для школярів, вчителів і батьків закладів загальної середньої освіти та коледжів. У день відкритих дверей ННІ біології, хімії та біоресурсів кафедру відвідали учні, батьки та вчителі Чернівецьких ліцеїв № 4, № 14 Чернівецької міської ради, Зеленогайського ліцею Новоселицької міської ради, Харківської гімназії № 152, фахового коледжу ЧНУ.
     Під час заходу майбутні абітурієнти отримали відповіді на всі запитання щодо вступу, які їх цікавили, а також випробували себе в ролі дослідників. Разом із молодими викладачами, співробітниками та студентами кафедри біохімії та біотехнології абітурієнти мали можливість самостійно провести нескладні біохімічні експерименти, проаналізувати мазки крові з використанням мікроскопів із цифровими камерами, здійснити експрес-моніторинг функціонального стану організму за допомогою біохімічного аналізатора CL-50.
     Особливо корисною така зустріч стала для майбутніх абітурієнтів, які ще не визначилися з вибором професії або мають сумнів, з якою саме сферою діяльності пов’язати своє життя.
     На згадку гостям вручали медові пряники у вигляді клітинних органел, пригощали трав’яним чаєм з печивом у патріотичних кольорах та з біологічними передбаченнями. Зустріч відбулася у невимушеній, дружній, доброзичливій та гостинній атмосфері.
     І як результат – перші позитивні відгуки у соціальних мережах!