Новини

Методичний семінар на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 26.09.2019

24.09.2019 р. на кафедрі біохімії та біотехнології відбувся методичний семінар. Основні питання стосувалися особливостей викладання навчальної дисципліни «Біологія клітини» для студентів І курсу спеціальностей 162 – «Біотехнології та біоінженерія» та 181 «Харчові технології» та їх відмінностей порівняно із близькою нормативною дисципліною для біологів – «Загальна цитологія».

Доцент кафедри біохімії та біотехнології Худий О.І. представив робочу програму лекційного курсу, а доцент Васіна Л.М. під час свого виступу акцентувала увагу на особливостях лабораторного практикуму з даної дисципліни.

Жваве обговорення викликало питання міжпредметних зв’язків, зокрема, з біохімією, мікробіологією та, звісно, цитологією.

В ході проведеного обговорення викладачам «Біології клітини» запропоновані слушні рекомендації щодо оптимізації лекційного курсу та лабораторного практикуму.

На запрошення завкафедри біохімії та біотехнології професора Копильчук Г.П. на семінарі була присутня голова методради Інституту біології, хімії та біоресурсів доцент Москалик Г.Г., яка відзначила методичну цінність таких семінарів і доцільність їх системного проведення на всіх кафедрах.