Новини

Міжнародне стажування магістранта кафедри біохімії та біотехнології

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 19.03.2024

Магістрантка кафедри біохімії та біотехнології (ОП Біохімія та лабораторна діагностика) Крістіна Товарницька з 1 лютого до 1 березня 2024 року пройшла міжнародне стажування в університеті імені Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія) у рамках угоди про співробітництво. Стажування проходило на базі факультету Медицини та біологічних наук у лабораторіях біохімії, аналітичної та інструментальної хімії, метагеноміки та мікробіології у партнерстві з місцевою лікарнею.

За час проходження стажування студентка засвоїла методи імуноферментного аналізу, тестування антимікробної активності сполук природнього походження, виділення бактеріальної ДНК з ротової порожини та ПЛР, спектрофотометричні та електрофоретичні методи, використання мікрочіпів ДНК, а також методи ідентифікації патогенних бактерій і генів стійкості до антибіотиків.

Щиро вдячні гостинним колегам із університету імені Штефана чел Маре за незабутній досвід, набуття нових знань і практичних навичок роботи у лабораторіях різної спеціалізації, які отримала наша студентка за час проходження стажування.