Новини

Наукові пікніки

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 12.04.2022

Використання едьютейнмент-технологій під час відкритих науково-пізнавальних популяризаційних заходів проводяться з метою зацікавлення молоді наукою, профорієнтації випускників шкіл, підняття професійного іміджу науковця та ознайомлення широкого загалу із досягненнями науки в цілому та біології зокрема.

Тому кафедра біохімії та біотехнології активно долучилася до проведення наукового пікніку для дітей тимчасово переміщених осіб, який відбувся 9 квітня за ініціативи Ради молодих вчених нашого університету.

Тематичні локації кафедри були різнобічними та викликали неабияке зацікавлення у відвідувачів. Всі охочі мали можливість побачити та спробувати самостійно виконати прості й цікаві експерименти з біохімії та імунології; розглянути під мікроскопом цитологічні препарати, визначити клітини тканин різних органів тварин та людини; проаналізувати мікробіологічні зразки повітря, води, мікрофлори рук; ознайомитися з елементами біотехнології в аквакультурі на прикладі роботи фотобіореактора для культивування мікроводоростей.

З неабиякою цікавістю учасники заходу спостерігали за білими лабораторними щурами та мали можливість ознайомитись з дослідженнями, над якими сьогодні працюють наші науковці.

Сьогодні надзвичайно важливо об’єднати свій науковий та творчий потенціал на шляху розбудови сильної України, взявши за девіз: «Не ми обираємо час, а час обирає нас».