Новини

«Основи біохімії за Ленінджером» – нові можливості для вивчення біохімії

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 17.05.2019

Фонди наукової бібліотеки ЧНУ імені Юрія Федьковича поповнилися четвертим виданням підручника «Основи біохімії за Ленінджером» (Lehninger Principles of Biochemistry – David L. Nelson, Michael M. Cox), що є оновленою версією книги видатного американського вченого-біохіміка Альберта Ленінджера. Це не звичайний підручник з біохімії, а один із найліпших, які коли-небудь з‘являлися у світі. Він допомагає донести до студентів основи біохімії у найсучаснішому вигляді. Саме за підручником цього автора готують фахівців у навчальних закладах біологічного профілю практично в усіх країнах світу.

За висловом академіка НАН України С. Комісаренка «підручник «Основи біохімії за Ленінджером» – це своєрідна «біблія», або скорочена енциклопедія головної науки про життя – біохімії».

На кафедрі біохімії та біотехнології нашого університету студенти мають унікальну можливість долучитися до опанування основ сучасної біохімічної науки за новітнім підручником американських вчених під час вивчення нормативного курсу «Біохімія».

З використанням даного видання проводиться підготовка магістрів кафедри за спеціалізацією – «біохімія та лабораторна діагностика», яка серед класичних університетів України ліцензована лише в ЧНУ імені Юрія Федьковича.

Магістерську програму за даною спеціалізацією на кафедрі біохімії та біотехнології нашого університету опановують випускники бакалаврату провідних закладів вищої освіти Києва, Одеси, Вінниці, Житомира, Хмельницького, Львова, Івано-Франківська, Рівного, Тернополя, Ужгорода  та інших міст України.

До підготовки майбутніх фахівців з біохімії залучені доктори та кандидати біологічних наук кафедри біохімії та біотехнології – професор М.М. Марченко, професор Г.П. Копильчук, доцент О.М. Волощук, асистент І.М. Николайчук.

Значення такої підготовки особливо важливе з огляду на інтенсивний розвиток нових наукових галузей – біотехнології, медичної біохімії, біоінформатики, основою яких є її величність – біохімія.