Новини

Перший доктор філософії в Інституті біології хімії та біоресурсів

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 29.01.2021

26 січня 2021 року на кафедрі біохімії та біотехнології вперше відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 091 Біологія Борщовецької Віри Леонідівни на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 76.051.001 у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Представлені дисертаційні дослідження на тему: «Вплив різної забезпеченості ретиноїдами на процеси функціонування бісфенол А-детоксикуючих ензимів» є своєчасними в умовах масового і постійного використання в раціоні сучасної людини значної кількості харчових добавок, консервантів та контамінантів.

Робота виконана на кафедрі біохімії та біотехнології під керівництвом доктора біологічних наук, професора Марченка Михайла Марковича. Частина досліджень проведена в рамках співпраці з лабораторією біології ретиноїдів Колумбійського університету, м. Нью-Йорк (США).

Дисертантка є стипендіаткою Кабінету Міністрів України і буде продовжувати наукову діяльність на посаді асистента кафедри біохімії та біотехнології.

Вітаємо дисертантку та наукового керівника з успішним захистом, і бажаємо натхнення та наснаги для майбутніх звершень.