Новини

Профорієнтаційна робота на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 29.05.2019

Сьогодні кафедру біохімії та біотехнології відвідали близько 40 студентів Чернівецького медичного коледжу БДМУ разом із помічником директора з кадрової роботи, викладачем медичної хімії Стоян О.В. – випускницею нашої кафедри 2018 року.

Зустріч розпочалася із розповіді завкафедри професора Г.П. Копильчук про основні досягнення кафедри та перспективи працевлаштування випускників спеціалізації «Біохімія та лабораторна діагностика». Майбутні абітурієнти ознайомилися з науковим напрямком кафедри щодо досліджень метаболічних змін в організмі людини за умов дисбалансу основних нутрієнтів, а також онкологічних проблем.

Чималий інтерес студентів медколеджу викликала презентація, створена молодими викладачами кафедри біохімії та біотехнології, контент якої наповнений деталізацією напрямків та об‘єктів наукових досліджень, а також обладнання, що забезпечує реалізацію наукових завдань співробітників і студентів.

Кульмінацією зустрічі стало неформальне спілкування студентів-медиків із магістрантами нашої кафедри та безпосереднє ознайомлення з лабораторним обладнанням із можливістю власноруч зробити перші спроби біохімічного експерименту.

Надіємося, що таке безпосереднє, живе спілкування сприятиме активному залученню абітурієнтів – випускників медичного коледжу, до вступу на навчання не тільки в бакалавраті за біологічною спеціальністю, але й подальшого вибору магістратури за спеціалізацією «Біохімія та лабораторна діагностика» на кафедрі біохімії та біотехнології ЧНУ.