Новини

РОБОТА СЕКЦІЇ «БІОЛОГІЯ ТА ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я» У МНПК «МОЛОДІЖНА НАУКА ЗАРАДИ МИРУ ТА РОЗВИТКУ»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 18.11.2022

9-11 листопада 2022 року за участю Ради молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Молодіжна наука заради миру та розвитку».

У перший день роботи конференції молоді науковці мали можливість заслухати пленарну доповідь директора Інституту біохімії ім. О.В.Палладіна НАН України, голови Комісії з біобезпеки і біозахисту при РНБО України, Надзвичайного і Повноважного Посла України Сергія КОМІСАРЕНКА на тему: «Biosafety and Biosecurity – Problems, Tasks and the Ways to Biothreats Reduction». У своєму вітальному слові він подякував молодим ученим, які стоять на захисті наукового фронту України в найскладніший період.

10 листопада, під час роботи секції «Біологія та охорона здоров’я», модератором якої була к.б.н., асистентка кафедри біохімії та біотехнології Іванна НИКОЛАЙЧУК, учасники конференції мали можливість обмінятися новими напрацюваннями в галузі біохімії, мікробіології, генетики та охорони здоров’я.

На секційних засіданнях були представлені наукові доповіді з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету імені Івана Франка, Інституту медичної радіології та онкології ім. С.П. Григор’єва НАМН України, Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, Полтавського державного медичного університету, Державного біотехнологічного університету, Сумського державного університету.

Вдалі доповіді, відкриті дискусії дали можливість відзначити оригінальні експериментальні роботи, які рекомендовані до друку в фаховому виданні категорії Б «Біологічні системи», включеному до міжнародної наукометричної бази Index Copernicus.

Маємо надію, що для учасників секції «Біологія та охорона здоров’я» конференція залишила тільки позитивні враження, які дадуть поштовх до подальших досліджень для розвитку пріоритетних галузей науки в Україні, а інтелектуальна молодь стане драйвером формування успішної науки та міцної держави.

Слава Україні! Героям слава!