Новини

Студенти-біотехнологи серед переможців «Хакатон Farmak Science Start 2.0»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 30.11.2021

Студенти 4 курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» - Бойко Кирило, Шалер Ірина, Голіней Наталя – 10-11 листопада 2021 взяли участь у другому «Хакатон Farmak Science Start 2.0». Кирило Бойко став переможцем у складі збірної міжуніверситетської команди.

Цьогоріч захід відбувся на міжнародному рівні, до нього долучилися учасники з Німеччини та Польщі. З-поміж більш ніж 300 заявок на участь, було відібрано 32 студенти та сформовано 4 міжуніверситетські команди.

Відбір учасників Хакатону відбувався шляхом онлайн-тестування з профільних фахових питань. Також в рамках Хакатону кар’єрний портал Happy Monday провів для учасників воркшоп «Секрети презентації та пітчингу».

Головним завданням для команд-учасників було створити інноваційні лікарські форми на основі нової оригінальної молекули. Команди мали не тільки розробити товарну форму препарату, а й продумати його позиціонування на ринку лікарських засобів. Професійне журі науковців оцінювало кожну командну роботу за такими критеріями: наукова значимість, інноваційність, практична цінність, змістовність доповіді, виконання презентації, вміння працювати з науковою літературою та інтернет-ресурсами, повнота розкриття теми, вміння обґрунтувати відповіді на запитання, командні навички учасників та індивідуальність кожного учасника команди.

З-поміж всіх команд було обрано команду-переможця, яка показала гідний рівень знань, завзяття та відповідала високим критеріям оцінки організаторів. Переможці та учасники були нагороджені цінними призами та фаховою літературою.

 Гордимося нашими студентами!