Новини

У ЧНУ відзначили переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 27.03.2017

21-24 березня 2017 року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біологічних наук, учасниками якої стали 54 студенти з 32 вищих навчальних закладів України. Всі учасники конкурсу мали змогу опублікувати результати своїх досліджень у «Збірнику тез підсумкової науково-практичної конференції».

Для учасників конференції підготовлена змістовна культурна програма.

Загалом на конкурс подано 83 роботи з 42 вищих навчальних закладів України. Кожна наукова робота отримала оцінку рецензентів, які враховували наукову новизну, оригінальність ідей, покладених в основу дослідження, обґрунтованість висновків, відповідність оформлення роботи до вимог, об‘єм і якість зібраного матеріалу, складність методів, якість опрацьованої наукової літератури та наявність публікацій за тематикою роботи. Після рецензування до участі в науково-практичній конференції рекомендовано 63 роботи.

На конференції працювали дві секції. Оцінювання захисту студентами власних результатів наукових робіт здійснювалося членами журі за наступними критеріями: вільне володіння матеріалом, дотримання регламенту доповіді, чіткість і повнота відповідей на запитання, якість презентації.

Переможців визначали за сумою балів, отриманих під час рецензування робіт і захисту результатів на конференції.

За результатами конкурсу дипломами І ступеня нагороджено студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету імені Івана Франка, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.