Новини

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з біології – 2015

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 27.03.2015

24-26 березня 2015 року на базі Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету проведено підсумкову науково-практичну конференцію в рамках Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біологічних наук. Організатори конференції підготували для учасників з понад 38 ВУЗів України насичену наукову та культурно-просвітницьку прогараму.  Відповідальність за організацію даного загальнонаціонального заходу в стінах нашого університету покладалась на заступника директора інституту з навчально-методичної  роботи, д.б.н., доцента Шмаракова І.О.

Урочисте відкриття підсумкової науково-практичної конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт відбулося в Мармуровій залі ЧНУ.

Конференцію відкрив директор Інституту біології, хімії та біоресурсів, д.б.н., професор М.М. Марченко. Із вітальним словом до учасників конференції звернулись ректор ЧНУ, д.б.н., професор В.С. Мельничук та проректор з наукової роботи, д.б.н., професор О.Г. Ушенко.

 

На відкритті для учасників конференції був запропонований концерт викладачів і студентів кафедри музики, після чого розпочалися робочі засідання секцій.

На кафедрі біохімії та біотехнології працювала секція №1, очолювана д.б.н., професором Копильчук Г.П. До складу журі увійшли викладачі кафедри: д.б.н., доцент Шмараков І.О., к.б.н., доцент Волощук О.М., к.б.н., доцент Худа Л.В. Впродовж роботи секції відбулося три засідання. На секції були представлені роботи з біохімії, біотехнології, біоінформатики, біології клітин, мікробіології та фізіології людини. Роботи мали як фундаментальний, так і прикладний характер. Свої наукові результати доповідали студенти з вищих навчальних закладів практично усіх регіонів України – Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, Миколаєва, Мелітополя, Сум, Чернігова, Києва, Луцька, Львова.

 

 

Призові місця здобули студенти з ННЦ «Інституту біології» Київського національного університету імені Т. Шевченка, Львівського національного університету імені І. Франка, ДВНЗ «Запорізького національного університету», Сумського державного університету, Київського національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Київського національного університету харчових технологій, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

У рамках розважальної програми учасникам конференції була організована екскурсія в Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця».