Новини

Заняття на базі відділу клініко-діагностичних та цито-морфологічних досліджень ОКНП “Чернівецький обласний медичний діагностично- реабілітаційний центр”

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 10.05.2024

 10 травня 2024 року магістранти ОП Біохімія та лабораторна діагностика взяли участь у практичному занятті на базі відділу клініко-діагностичних та цито-морфологічних досліджень ОКНП “Чернівецький обласний медичний діагностично-реабілітаційний центр”. Студенти мали можливість на практиці ознайомитися з методами гістологічних, цитогенетичних, цитоморфологічних та імуноферментних досліджень. Магістранти дізналися про важливість інформування пацієнта щодо підготовки до здачі біологічного матеріалу, особливостей забору біоматеріалу і підготовки біологічних зразків до подальшого аналізу. Особлива увага була приділена питанням внутрішньолабораторного контролю якості та відповідальності фахівців лабораторної діагностики за результати лабораторного обстеження.
 Проведене заняття дозволило закріпити практичні навички, отримані при засвоєнні дисциплін ОП Біохімія та лабораторна діагностика.