Новини

Зустріч стейкхолдерів

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 19.11.2021

Одна з основних ознак якісної підготовки здобувачів вищої освіти – їх висока конкурентна здатність на ринку праці. Це вимагає, у тому числі, тісної співпраці університету з потенційними роботодавцями. Як вже було анонсовано раніше (http://ibhb.chnu.edu.ua/ogoloshennia/zustrich-z-predstavnikami-kompaniyi-enzim-bioteh), 18 листопада 2021 року відбулась он-лайн зустріч представників одного з провідних в Україні виробників пробіотичних та ферментних препаратів – компанії Enzime-Biotech зі студентами та викладачами навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів. Завдяки грамотно спланованій стратегії розвитку дана компанія нарощує темпи виробництва, а тому потребує  збільшення штату висококваліфікованих працівників у сфері біотехнології, мікробіології та біохімії. Саме тому зустріч була цікавою як для студентів освітньої програми «Біотехнології та біоінженерія», так і для бакалаврів-біологів та магістрів ОП «Біохімія та лабораторна діагностика».

В ході зустрічі представники компанії представили основні напрямки своєї діяльності, а саме виготовлення біотехнологічних препаратів для аграрного сектору, пробіотичних та ферментних препаратів для тваринництва (https://drive.google.com/file/d/1qUQptNtM70ORJK6WiCTF1gucATN_dq3U/view?usp=sharing). Компанія також має підрозділи, які працюють у сфері нутріцевтики та фармацевтики. Особлива увага була приділена сферам діяльності,  до яких можуть бути залучені випускники нашого інституту.

Доповідь викликала великий інтерес у присутніх, свідченням чого стала жвава дискусія між студентами та фахівцями-виробничниками щодо окремих ланок технологічних процесів, а також щодо можливості працевлаштування.

Також в ході зустрічі обговорювались питання щодо можливості проходження на підприємстві виробничої практики студентами-біологами та біотехнологами, а також виробничого стажування викладачами, які забезпечують навчальний процес на освітніх програмах «Біологія», «Біотехнології та біоінженерія», «Біохімія та лабораторна діагностика».