Новини

Зустріч студентів-біотехнологів із потенційними роботодавцями

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 03.04.2023

23 березня в рамках вивчення курсу «Контроль якості продукції біотехнологічних виробництв» студенти 407 групи спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» відвідали випробувальну лабораторію Державного підприємства «Чернівецький регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Буковинастандартметрологія»).

Основна мета діяльності випробувальної лабораторії – забезпечення достовірної точності результатів випробувань продукції, виконання вимог нормативних документів щодо методів випробувань, надання консультативно-методичних послуг виробничим лабораторіям.

Співробітники лабораторії акцентували увагу на сучасних методах дослідження харчової сировини та продукції: виявлення радіонуклідів, мікотоксинів, харчових добавок, тощо. Студенти активно цікавилися правилами організації роботи у випробувальних лабораторіях підприємств, запитували про нормативні документи, якими керуються співробітники лабораторії у своїй роботі. Особливо багато питань виникло щодо впровадження системи НАССР на біотехнологічних підприємствах харчового профілю.

Ми щиро вдячні завідувачці лабораторії Любові Братенко та Олександру Горлову за змістовну екскурсію, окреслені перспективи працевлаштування, поради та рекомендації щодо підготовки фахівців за ОП «Біотехнології та біоінженерія».