Новини

ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ ДО ДНЯ ФАХІВЦЯ З ЛАБОРАТОРНОЇ ДІАГНОСТИКИ

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 18.04.2024

Щороку 15 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день фахівця з лабораторної діагностики. Магістранти ОП «Біохімія та лабораторна діагностика» в рамках угоди про співпрацю з КМУ «Міська поліклініка № 2» м. Чернівці під час зустрічі зі стейкхолдерами мали можливість один день відчути себе справжніми спеціалістами з лабораторної діагностики.

Студенти 5 курсу ознайомились із принципом роботи гематологічного аналізатора RT-7600 виробництва Rayto – це проточна цитометрія, правильністю підготовки біопроб із зразків крові пацієнтів, правилами калібрування приладу та інтерпретації результатів лабораторних досліджень. Одна справа – якісно і вчасно зробити дослідження, інша – бути висококваліфікованим лаборантом-аналітиком, який розшифровує всі результати, отримані в лабораторії.

Магістранти також змогли визначити власну групу крові і резус фактор з використанням діагностичного моноклонального реагенту цоліклон анти-АВ виробництва Labstar, ознайомитись із практичними підходами до дослідження загального аналізу сечі як класичними діагностичними методами, так і за допомогою біохімічного аналізатора, що широко застосовується в клінічній практиці.

Вдосконалення навичок виконання діагностичних маніпуляцій, поглиблене ознайомлення зі структурою і організацією клініко-лабораторних і функціонально-діагностичних процедур дозволить нашим магістрантам стати фахівцями високого рівня та забезпечить можливість їх гідного працевлаштування.