Новини

Відкриття еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 06.06.2018

5 червня 2018 р. у Всесвітній день охорони навколишнього середовища на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбулося урочисте відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття. Ця подія зібрала у Ботанічному саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича не тільки науковців, чия робота безпосередньо пов’язана із вивченням та моніторингом за рідкісними та зникаючими видами біоти, але й представників влади нашого краю.

Зокрема, в урочистостях з нагоди відкриття Центру взяли участь: голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, голова обласної держадміністрації Олександр Фищук, директор Департаменту освіти і науки обласної держадміністрації Оксана Палійчук, начальник управління екології та природних ресурсів обласної держадміністрації Микола Білоконь. Також у відкритті Центру взяли участь ректор ЧНУ проф. Степан Мельничук, проректори проф. Роман Петришин, проф. Тамара Марусик, Сільвія Марут, директор Інституту біології, хімії та біоресурсів проф. Михайло Марченко, завідувачі кафедр ІБХБ, викладачі та співробітники різних підрозділів університету, студенти.

Відкриття Центру стало можливим завдяки співпраці співробітників кафедри ботаніки, управління екології та природних ресурсів і Департаменту освіти і науки обласної держадміністрації.

Головною метою роботи Центру є проведення просвітницької роботи щодо питань збереження біотичного різноманіття. Для цього передбачено проведення лекцій, семінарів, уроків, відкритих занять та інших просвітницьких заходів для учнів, студентів, вчителів і широкого кола відвідувачів Еколого-просвітницького центру та ботанічного саду ЧНУ.

відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття

відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття

відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття

відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття

Перша лекція в Еколого-просвітницькому центрі

Вручення сертифікатів