Новини

Презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 27.04.2018

У Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка відбулася презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини». У колективній монографії узагальнено інформацію про території та об’єкти природно-заповідного фонду Чернівецької області: національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам’ятки природи, заповідні урочища, ботанічний сад, дендрологічні парки і парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва. Кожен нарис наведено за уніфікованою схемою з урахуванням специфіки, цінності й унікальності охоронюваних ділянок.
У складі авторського колективу Чорней І.І., доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри ботаніки лісового і садово-паркового господарства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (науковий редактор), викладачі кафедри к.б.н. Буджак В.В. і к.б.н. Токарюк А.І., старший лаборант кафедри Мелещук Л.І., співробітник ботанічного саду ЧНУ Виклюк М.І.
Ілюстрований атлас-довідник опубліковано за сприяння Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради. На презентації виступили представники крайової влади, авторського колективу, громадськості, зокрема, Білоконь М.В., начальник управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА, Марченко М.М., доктор біологічних наук, професор, директор Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ імені Юрія Федьковича та ін.
Доповідачі відмітили, що в атласі-довіднику наведено структуровану сучасну інформацію про території та об’єкти природно-заповідного фонду Буковини, яка стане в нагоді для співробітників наукових і природоохоронних установ, лісівників, працівників сільського господарства, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських екологічних організацій, викладачів і студентів природничих спеціальностей вищих навчальних закладів, учителів географії та біології загальноосвітніх шкіл і краєзнавців.

Презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини»

Презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини»

Атлас-довідник «Заповідні перлини Буковини»