Новини
Натуральне сироваріння та локальний продукт
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 04.12.2020
Вчора відбулась онлайн лекція для студентів-харчовиків на тему "Натуральне сироваріння та розвиток локального продукту як важливі складові соціально-економічного життя нашого регіону " засновниці "Міриної майстерні сиру" та сімейної козиної ферми, пекаря та сировара Міри Волощук. Студенти мали унікальну можливість ознайомитись з основними тенденціями натурального сироваріння в Україні і в світі, дізнатися що таке афінаж сирів та професія афінажер, про локальний продукт з географічним зазначенням, такі як гуцульська бринза чи італійський пармезан з провінції Емілія Романья, про натуральні харчові продукти, зокрема рух “slow food” (на противагу “fast food”), а також про авторський сир “Срібник” та багато іншої цікавої інформації.