Про кафедру
Кафедра здійснює підготовку фахівців за спеціальністю 181 „Харчові технології”, галузі знань 18 „Виробництво та технології”. Освітня програма – „Технологічна експертиза, безпека харчової продукції та модернізація технологічних процесів”. Підготовка фахівців зосереджена на питаннях визначення показників якості та безпечності сировини та харчової продукції; розробки способів збагачення харчових продуктів вітамінами, біогенними елементами, харчовими волокнами, сучасних антибактеріальних пакувальних матеріалів для продовження терміну зберігання харчових продуктів; отримання продуктів харчування оздоровчої та профілактичної дії; виявлення фальсифікованої харчової продукції (алкогольних напоїв, молочних і м’ясних продуктів, борошна, соків, кави, шоколаду); організації виробництва високоякісної та безпечної харчової продукції, характеристиці та вибору технологічного обладнання, використання якого забезпечує належну якість і безпечність продуктів харчування.
Наукові дослідження викладачів кафедри і студентів, які навчаються на даній освітній програмі, проводяться у співпраці з науковцями Ягелонського університету та Краківської політехніки імені Тадеуша Костюшки (Польща), університету імені Штефан чел Маре (факультет харчової інженерії м. Сучава, Румунія), Національного університету харчових технологій (м. Київ), Державного біотехнологічного університету (м. Харків). Погоджені магістерські програми згідно з якими студенти мають змогу отримувати подвійні дипломи магістра Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича і Краківської політехніки. Випускники кафедри можуть працювати начальником цеху (зміни), завідувачем виробництва, начальником виробництва (на підприємстві харчування), інженером з якості, інспектором з контролю якості продукції, аудитором з харчової безпеки, технологом в регіональних органах з контролю якості сировини та промислової продукції тощо.