Новини

Заняття у бібліотеці

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 19.10.2022

Заняття на тему «Структура закладу вищої освіти. Бібліотека закладу вищої освіти, її організаційно-функціональна структура»  для студентів І курсу спеціальності 181-Харчові технології проведено у бібліотеці університету (освітня компонента «Вступ до харчових технологій: практичні та теоретичні аспекти»). Досвідчені фахівці детально ознайомили зі структурою бібліотеки, у доступній формі подали характеристику кожного відділу. 

читати далі>>>


Студенти-харчовики ознайомилися з роботою випробувальної лабораторію ДП «Буковинастандартметрологія»

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 03.10.2022

В рамках курсу «Технологічна експертиза харчової продукції» відбулась екскурсія студентів 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» до випробувальної лабораторії ДП «Буковинастандартметрологія». Студенти на практиці побачили як працює лабораторія, ознайомилися з основними напрямками роботи, обладнанням, вимогами, які висуваються до акредитованих лабораторій, персоналу, особливостями ведення необхідної

читати далі>>>


Стан і перспективи харчової науки і промисловості

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 26.09.2022

Викладачі кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції взяли участь у VI Міжнародній науково-технічній конференції "Стан і перспективи харчової науки і промисловості", яка відбулась 22 вересня 2022 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя. З усними доповідями виступили викладачі кафедри к.х.н., доц. Воробець М.М. на тему "Вплив добавки порошку гречаної лузги на органолептичні властивості хліба пшеничного" та к.х.н., доц. Сачко А.В. на тему "Особливості технології виготовлення та оцінка властивостей майонезу пониженої жирності без додавання яєчних продуктів"

читати далі>>>


Відбувся захист кваліфікаційних робіт студентів-харчовиків

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 27.06.2022

В четвер 23 червня відбувся захист кваліфікаційних робіт освітнього рівня "бакалавр" студентів спеціальності "Харчові технології". До складу комісії ввійшли: представник роботодавців - заступник директора ТОВ «Чернівецький хлібокомбінат» Сандуляк В. Д. (голова комісії), Аксьонова О.Ф. – к.т.н., доцент кафедри хімії, біології, мікробіології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету (м. Харків) та Кобаса І.М. – д.х.н., професор кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції.

 

читати далі>>>


Зустріч зі стейкхолдерами: обговорення освітньої програми зі спеціальності «Харчові технології»

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 31.05.2022


 Важливе значення для формування прикладних фахових компетентностей здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Харчові технології» має співпраця із роботодавцями. Завдяки плідній командній роботі  зі стейкхолдерами кафедрою хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича забезпечується належна практична підготовка майбутніх фахівців у сфері харчової промисловості.

читати далі>>>


Освітній процес не зупиняється: студентка-переселенка з Харкова виконує магістерську роботу на кафедрі хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції ЧНУ

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 17.05.2022

 Війна росії проти України вмить докорінно змінила життя української молоді, перекреслила мрії студентів, особливо магістрантів, здобути диплом з обраної спеціальності у рідних вищих навчальних закладах і будувати майбутнє щасливе особисте життя, працюючи на благо процвітання неньки України. Відтак, сотні тисяч українців змушені були покинути домівки та переїхати на більш безпечні території. Місто Чернівці є одним із таких небагатьох безпечних міст країни, яке радо приймає переселенців.

На разі, освітній процес відновився дистанційно. Проте виконання кваліфікаційних робіт прикладного характеру вимагає проведення

читати далі>>>


Добрі традиції на Великдень. Писанкарство.

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 26.04.2022

Напередодні свята Великодня доцентом кафедри Кондрачук Іриною Володимирівною організовано цікаву онлайн-зустріч за участю студентів 124 групи спеціальності – Харчові технології. Здавна відомо, що традиції – це не просто історія наших предків, це елементи цілої культури, що передаються від покоління до покоління і зберігаються століттями. Рід наш, український, багатий на традиції й обряди, прекрасний духовністю. Тому, збагачуючи їх, ми бережливо передаємо найцінніші надбання майбутньому поколінню.

читати далі>>>


Наука навколо нас

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 11.04.2022

Наука буквально усюди навколо нас! Наука – це не просто складні та занудні обрахунки та формули, щось недосяжне; вона може бути більш простою, веселою і яскравою. Особливо цікавою є наука, коли демонстрації проходять на природі, у вигляді пікніку, із залученням до проведення експериментів будь-кого, незалежно від віку чи статусу, всіх, хто вірить у науку, поважає її й цікавиться новітніми науковими досягненнями.

У суботу, 9 квітня, о 13:00 на території спортивного майданчика, який знаходиться в студмістечку, відбувся науковий пікнік для дітей, евакуйованих з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів нашої держави, які наразі проживають у Чернівцях.

читати далі>>>


Закордонне стажування викладачів кафедри

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.02.2022

В рамках угоди про співробітництво між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Сучавським університетом «Штефан чел Маре» відбулось наукове стажування викладача кафедри В.В. Дійчука на факультеті харчової інженерії Сучавського університету.

читати далі>>>


Обговорення результатів сесії

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 29.12.2021

29 грудня 2021 р. відбулося чергове засідання кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції за участю студентського активу кафедри, які навчаються за освітньою програмою «Технологічна експертиза, безпека харчової продукції та модернізація технологічних процесів», спеціальності 181 «Харчові технології». На таких засіданнях студентський актив виступає

читати далі>>>