Новини

Студенти-харчовики взяли активну участь у студентській конференції

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 24.04.2019

Вже традиційно, понад 5 років поспіль, студентська наукова конференція у секції "Хімічні науки" проходить за міжнародною участю. Цьогорічна конференція не стала винятком, на якій заслухали 3 доповіді студентів та аспірантів Краківської політехніки. Варто відмітити, що студенти спеціальності "Харчові технології" активно долучились до участі у конференції. 

читати далі>>>


Студенти-харчовики ознайомились з виробництвом фуа-гри

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 10.04.2019

Знаменитий делікатес фуа-гра (гусяча печінка) у всьому світі асоціюється з Францією. Птахофабрика "Снятинська Нова" агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» є найбільшим і чи не єдиним виробником фуа-гри та гусячих делікатесів в Україні. Їхня продукція експортується та користується великим попитом в країнах Європи 

читати далі>>>


До уваги абітурієнтів! Перевір свої знання з хімії та отримай додаткові бали до ЗНО!

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 22.01.2019

chemistry Університетька олімпіада з хімії проводиться в два тури - дистанційний (до 31 березня 2019 року) та очний. За результатами олімпіади абітурієнт має змогу отримати до 20 балів до сертифіката ЗНО з хімії при вступі на одну зі спеціальностей, де в переліку конкурсних предметів є хімія.

читати далі>>>


Студенти-харчовики відзначили День працівника харчової промисловості

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 22.10.2018

tortУ четвер 18 жовтня на передодні Дня працівника харчової промисловості студенти спеціальності “Харчові технології” організували святковий ярмарок, на який запросили виробників крафтової харчової продукції, зокрема меду та продуктів бджільництва, сиру та хліба. Відвідувачі свята мали можливість 

читати далі>>>


Модернізація лабораторій – запорука успішного навчання

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 29.05.2018

5Використання засобів інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, особливо під час проведення лабораторних робіт, дозволяє збільшити обсяг навчальних завдань пошукового та дослідницького характеру, змінити систему та зміст лабораторних занять, які є основною складовою навчального процесу хімічних дисциплін.

читати далі>>>


Студенти-хіміки на конференції в Кракові

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 03.05.2018

1 Вже понад 5 років існує угода про співпрацю між нашим університетом і Краківською політехнікою імені Тадеуша Костюшки, згідно якої студенти-хіміки обох вузів мають змогу брати участь у конференціях, роботі літніх шкіл, а також отримати подвійний диплом європейського зразка.  

читати далі>>>


Результати другого (очного) туру університетської олімпіади з хімії для абітурієнтів

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 27.04.2018

chemistry Відбувся другий (очний) тур університетської олімпіади з хімії для абітурієнтів. З результатами та критеріями оцінювання другого туру можна ознайомитися за цим посиланням.

 

читати далі>>>


Студентська наукова конференція з міжнародною участю

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 21.04.2018

1Цього року студентська наукова конференція відбулась 17-19 квітня. В секції хімічних наук вкорте підтверджено міжнародний статус конференції - свої доповіді представили студенти і асіранти Краківської політехніки (Польща) та Тераспольського університету (Молдова). Після доповідей та активних дискусій іноземним колегам було вручено сертифікати учасників

читати далі>>>


До уваги учасників університетської олімпіади з хімії для вступників

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 16.04.2018

chemistry Підбиті попередні підсумки дистанційного туру університетської олімпіади з хімії. Всі учасники набрали необхідну кількість балів для проходження у наступний очний тур, який відбудеться у суботу, 21 квітня о 10 годині у ІІІ корпусі університету (вул. Лесі Українки, 25) аудиторія 3а (1-ий поверх). 

 

читати далі>>>


З Великоднем!

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.04.2018

1Великдень - одне з найсвітліших та найрадісніших свят.  Це особливий день, який символізує початок нового життя. Кожен отримує надію на порятунок, адже воскрес Христос. Це свято родинне, всі обов’язково мусять зібратися за великоднім столом. Вважається, що завдяки цьому родина триматиметься купи протягом року. Чисте, фарбоване або ж розписане яйце символізує модель Всесвіту, з яйця починається життя. З тієї хвилини, коли на яйце наноситься орнамент, воно перестає бути простим яйцем, а стає святою писанкою.

читати далі>>>


Безкоштовний тренінг до ЗНО з хімії та біології

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 26.02.2018

trening zno З метою покращення підготовки учнів до складання тестів зовнішнього незалежного оцінювання з хімії та біології на базі Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ організовано безкоштовний тренінг із ЗНО − 2018.

читати далі>>>


Благодійний ярмарок до Дня працівника харчової промисловості

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 18.10.2017

1 Днями студенти спеціальності «Харчові технології» вперше в університеті організували та провели свято з нагоди Дня працівника харчової промисловості. Під час свята було проведено благодійний ярмарок, де студенти-харчовики продавали смаколики, власноруч приготовлені з відібраних якісних продуктів.

читати далі>>>


Вітаємо з ювілеєм

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 19.06.2017

1 17 червня 2017 року виповнилося 60 років доктору хімічних наук, професору, академіку Академії наук вищої школи України, завідувачу кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Кобасі Ігорю Михайловичу.

читати далі>>>


Студенти-харчовики дослідили безпечність свіжих овочів

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 23.05.2017

1

Весна – сезон свіжих овочів, перших огірків, зелені, за якою ми так скучили за зиму. Проте потрібно пам’ятати, що споживання ранніх овочів може бути небезпечним, оскільки часто вміст нітратів у них перевищує допустимі значення. За даними ВОЗ саме свіжі овочі являються причиною більшості харчових отруєнь. Частіше за все споживачі страждають через високий вміст нітратів, які в організмі людини перетворюються на небезпечні для людини солі – нітрити.

На лабораторному занятті студенти-харчовики 124 групи

читати далі>>>


Студенти кафедри – призери міжнародної конференції у Кракові

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 21.05.2017

1У стінах Краківської політехніки 25-26 квітня 2017 року відбулась чергова міжнародна студентська конференція “Sesja Studenckich Kół Naukowych USSKN 2017”, в якій взяли участь наші студенти. Конференція проходила у формі секційних засідань, які пройшли на високому науковому рівні, в дусі змістовних дискусій та великим зацікавленням як молодих вчених, так і студентської молоді. З привітальним словом до учасників конференції звернувся декан факультету хімічної технології та інженерії проф. Даріуш Богдал, 

читати далі>>>