Новини
Закордонне стажування викладачів кафедри
Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.02.2022
В рамках угоди про співробітництво між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Сучавським університетом «Штефан чел Маре» відбулось наукове стажування викладача кафедри В.В. Дійчука на факультеті харчової інженерії Сучавського університету.
Обговорення результатів сесії
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 29.12.2021
29 грудня 2021 р. відбулося чергове засідання кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції за участю студентського активу кафедри, які навчаються за освітньою програмою «Технологічна експертиза, безпека харчової продукції та модернізація технологічних процесів», спеціальності 181 «Харчові технології». На таких засіданнях студентський актив виступає
Стандартизація, сертифікація та метрологія як основа забезпечення якості продукції
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.12.2021
Сьогодні для України актуальне завдання – впровадження сучасних механізмів управління якістю харчової продукції. Для успішної діяльності кожної галузі виробництва необхідний також комплекс метрологічного і нормативного забезпечення відповідних показників. Із удосконаленням управління якістю виробництва харчової продукції нерозривно пов’язаний розвиток метрології, стандартизації та сертифікації. Саме такій важливій темі була присвячена зустріч-лекція для студентів
Зустріч з технологом та власником крафтової броварні
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 02.12.2021
Вчора відбулась цікава лекція запрошеного спікера, технолога та власника крафтової броварні "Red Hops" Корнічука Максима. Пан Максим розповів студентам і викладачам кафедри про особливості крафтового пивоваріння, географічні, кліматичні та історичні фактори походження різних видів хмільного напою та власне технологію виготовлення та зберігання. Значну
Участь у міжнародній конференції «BIOTECHNOLOGIES, PRESENT AND PERSPECTIVES»
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.11.2021
Випускники кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Анна Макаренко та Джоана Ілюк разом із викладачами кафедри представили свої доповіді на міжнародній конференції «BIOTECHNOLOGIES, PRESENT AND PERSPECTIVES», яка відбулась дистанційно 5 листопада 2021 року.
Конференція була організована та проведена Faculty of Food Engineering Stefan cel Mare University. Обидві роботи стосувались якості та безпечності харчових продуктів: розробка нових високопоживних молочних продуктів, збагачених екструдованим насінням соняшника та вплив додавання
Вітаємо студентку першого курсу з призначенням стипендії Президента України
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 26.10.2021
Вітаємо студентку першого курсу нашого інституту спеціальності 181 «Харчові технології» Воробець Анастасію Володимирівну – призерку Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2021 році із призначенням стипендії Президента України.
Згідно Наказу Міністерства освіти і науки України від 25 жовтня 2021 року №1123 переможцям Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт
Ярмарок вакансій
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 24.09.2021
Відбулась зустріч студентів-харчовиків і роботодавця
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 22.09.2021
В рамках співпраці з роботодавцями та іншими стейкхолдерами 22 вересня цього року студенти спеціальності 181 "Харчові технології" мали зустріч-лекцію із заступником директора АТ "Чернівецький хлібокомбінат" Сандуляком Василем Дмитровичем. Наша кафедра багато років співпрацює з даним підприємством: студенти проходять практику, а випускники кафедри успішно працюють технологами та лаборантами на цьому виробництві, неодноразово Сандуляк В.Д. очолював
Перед Великоднем на виробництво
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 05.05.2021
Перед Великоднем студенти спеціальності "Харчові технології" мали нагоду попрацювати на харчовому виробництві - допомогти пакувати великодню випічку та ознайомитись з технологією виробництва пасок та калачів на одному з найпотужніших хлібокомбінатів міста Чернівці. Кафедра співпрацює з хлібокомбінатом, на якому студентам проводяться екскурсії, виробничі практики.
Студентська наукова конференція. Секція "Хімія і Харчові технології"
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 22.04.2021
Щорічна студентська наукова конференція вже вдруге відбувається у дистанційному режимі. Студенти-харчовики взяли активну участь у роботі конференції в секції "Хімія та Харчові технології", на якій представили результати своїх досліджень. Традиційно в цій секції також взяли участь міжнародні учасники - студенти Краківської політехніки.