Новини

Стандартизація, сертифікація та метрологія як основа забезпечення якості продукції

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.12.2021

Сьогодні для України актуальне завдання – впровадження сучасних механізмів управління якістю харчової продукції. Для успішної діяльності кожної галузі виробництва необхідний також комплекс метрологічного і нормативного забезпечення відповідних показників. Із удосконаленням управління якістю виробництва харчової продукції нерозривно пов’язаний розвиток метрології, стандартизації та сертифікації. Саме такій важливій темі була присвячена зустріч-лекція для студентів спеціальності 181 – „Харчові технології” із начальником відділу метрології Державного підприємства Чернівецький регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації ДП Буковинастандартметрологія п. Суворовим І.К.

Студенти мали можливість ознайомитися із історією розвитку метрології в Україні та на теренах Буковини, чинними в Україні законодавчими актами та нормативними документами, які стосуються питань стандартизації, метрології та сертифікації продукції, розробленням та реєстрацією технічних умов, проведенням робіт із сертифікації продукції згідно вимог міжнародних стандартів тощо.