Новини
Ознайомча практика студентів-харчовиків 1-го курсу
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 15.06.2016
По закінченню регулярних занять першого курсу триває ознайомча практика студентів Інституту напряму "Харчові технології та інженерія". Під час практики студенти мають змогу відвідати з ознайомчими одноденними екскурсіями різні харчові підприємства нашого краю і побачити як в реальності функціонують машини і устаткування харчових виробництв, які тонкощі харчових технологій допомагають спеціалістам виробляти смачні і корисні продукти для нашого столу.
Співробітники кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції взяли участь у міжнародній конференції «Молекулярні технології визначення хімічних і біологічних агентів»
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 19.05.2016
Захід організований Інститутом сучасних досліджень НАТО, проходив з 9 по 16 квітня у м. Кампора сан Джованні (Італія). Свої результати наукових досліджень у вигляді стендових та усних доповідей представляли доценти кафедри Вінклер І.А. і Кондратьєва І.В., та асистент Дійчука В. В.
Студентська наукова конференція
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 26.04.2016
Цього року студентська наукова конференція відбулась 20-22 квітня. Свої наукові досягнення представляли як студенти нашого інституту, так і студенти Краківської політехніки імені Тадеуша Костюшки. Варто відмітити, що у конференції взяли участь не тільки старшокурсники, для яких доповідь на конференції є підготовкою до захисту курсових та дипломних проектів, а й
Повноцінне харчування: сучасний стан та перспективи розвитку
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 08.03.2016
23 лютого 2016 р. у червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся науково-практичний семінар науковців, викладачів, студентів, керівників та фахівців Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ, Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу і Харківського державного університету харчування та торгівлі, діяльність яких пов’язана з перспективами розвитку повноцінного харчування та харчової промисловості.
Міжнародна співпраця кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції в рамках проекту Erasmus Mundus
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 10.11.2015
Завдяки можливостям проекту Erasmus Mundus викладач кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції доц. Кондратьєва Ірина Володимирівна проходила стажування у Ягелонському університеті м. Краків.
Проведено спільні наукові дослідження із науковцями кафедри координаційної, біонеорганічної й фізичної хімії на чолі з проф. Войтеком Мациком. В майбутньому планується подальша співпраця, стажування викладачів та студентів кафедри.
Сучасна хроматографія на хвилі прогресу
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 05.11.2015
На кафедрі хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції запущено два газо-рідинні хроматографи (ЛХМ-80 та Hewlett-Packard 5890A). Ці пристрої дають змогу проводити чутливі й точні аналітичні дослідження сумішей органічних і неорганічних речовин, харчових продуктів та сировини, біологічних об’єктів. Використання хроматографічних методів сприятиме підготовці висококваліфікованих фахівців з напряму 6.051701 - харчові технології та інженерія.
Студентська конференція
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 20.05.2015
13-14 травня 2015 року в інституті відбулась щорічна студентська наукова конференція. У секції «Хімічні науки» було представлено 27 усних доповідей. В конференції взяли участь студенти 3-го, 4-го та 5-го курсів.