Новини

Повноцінне харчування: сучасний стан та перспективи розвитку

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 08.03.2016

23 лютого 2016 р. у червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся науково-практичний семінар науковців, викладачів, студентів, керівників та фахівців Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ, Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу і Харківського державного університету харчування та торгівлі, діяльність яких пов’язана з перспективами розвитку повноцінного харчування та харчової промисловості. У роботі круглого столу взяли участь директор Інституту біології, хімії та біоресурсів проф. Марченко М.М., завідувач кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції проф. Кобаса І.М., проф. Євлаш В.В., проф. Потапов В.О. (Харківський державний університет харчування та торгівлі), координатор руху повноцінного харчування п. Урсуленко О.А. (м. Харків), викладачі Інституту та студенти.

В рамках візиту гості виступили з доповідями про сучасний стан і перспективи розвитку повноцінного харчування. Під час дискусії обговорювалися актуальні питання та проблеми повноцінного харчування, сучасні напрями створення нових харчових продуктів функціонального, оздоровчого та лікувально-профілактичного призначення, інноваційні технології виробництва харчових продуктів. Запропоновано практичні рекомендації щодо повноцінного харчування, використання нетрадиційної сировини в технології продуктів харчування.

З метою удосконалення системи підготовки кваліфікованих фахівців з напрямів „Харчові технології та інженерія”, „Біотехнологія” та інші, між обома вузами було укладено важливу Угоду про співпрацю. Дана угода сприятиме ліпшій підготовці фахівців з харчових технологій та інженерії, безпеки харчових продуктів, біотехнології на основі сумісних програм навчання, обміну аналітичною і науковою інформацією. Угодою передбачено обмін викладачами та студентами з метою підвищення кваліфікації, включаючи навчання і практики. Головний принцип реалізації Угоди – повага, доступність, відкритість, рівність і взаємна вигода.

1

2

3

4

5

6

7

8