Новини

Наука - це цікаво та захопливо

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 22.05.2023

Популяризація науки - дуже важлива складова навчального процесу. Вона може включати в себе цілий комплекс різноманітних заходів: лекцій, вебінарів, зустрічей, екскурсій та демонстративних експериментів. Один з таких заходів - "Наукові пікніки" - відбувся в неділю, 21 травня, у сквері навпроти Резиденції. 

Традиційно, студенти кафедри хімії та експертизи харчової продукції презентували свої освітні програми. Студенти-харчовики розповідали про способи визначення нітратів та крохмалю в харчовій продукції, про те, як впливає спосіб заварювання кави на її властивості, порівнювали кислотності улюблених газованих напоїв та соків, визначали в них вміст цукру, демонстрували ефект Марангоні та лавові лампи, експериментували з ароматами та карамелізували маршмелоу на спиртовому пальнику.
Ми намагались довести дітям та дорослим, що сучасні харчові технології базуються на наукових знаннях, а наука - це цікаво і захопливо.
Щиро дякуємо студенткам ІІ курсу за активну участь в організації нашої локації.