Новини
Основи сенсорного сприйняття
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 27.10.2023
Вчора в рамках роботи студентського наукового гуртка «Харчові технології» відбувся майстер-клас «Основи сенсорного сприйняття» від Крістіни Гавриш (@kristina_havrysh) - авторки телеграм-каналу @the_coffee_technology. Слухачі спробували фільтр-каву, зерна яких імпортують з різних країн, зокрема із таких як Бразилія, Кенія та Ефіопія. Учасники гуртка дізналися відмінність між цими зернами, їх смаком, умовами вирощування, транспортування і зберігання. Також слухачам запропонували перевірити можливості рецепторів своїх органів чуття, а саме смаку та нюху. Для цього студенти та викладачі пробували розпізнавати найпоширеніші смаки: органічні кислоти, солений, солодкий, умамі. Це відбувалося за допомогою набору «Базові смаки». Перевірку органів нюху здійснювали за допомогою калібрувального набору «Aroma kit». Слухачі безмежно вдячні нашим гостям за супер цікаву лекцію.