Новини
Студенти кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції представили свої наукові доробки на конференції у Румунії
Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 24.11.2016
11-12 листопада в м. Сучава (Румунія) на факультеті харчової інженерії Університету «Штефан Чел Маре» відбулася 7-ма Міжнародна наукова конференція студентів і молодих вчених, в якій взяли участь представники із 8 румунських університетів, а також з України, Іспанії, Туреччини, Польщі, Болгарії та Угорщини.
Безпосередню участь із доповідями взяли студенти Кіріш Тетяна, Луців Мар’яна, Кучурян Карина, Лисяк Марія. Організаційний комітет високо оцінив доповіді та наукові доробки наших студентів. А студентка Кучурян Карина отримала диплом другого ступеня. У рамках конференції учасники здійснили візит на пивзавод, ознайомилися з сучасним технологічним обладнанням і комплексами з виробництва солоду та пива, та мали змогу продегустувати зразки найкращого румунського пива. Крім роботи секцій, учасників конференції чекала насичена культурна програма. Гості відвідали історичні пам’ятки південної Буковини – Сучавську фортецю, монастирі, історичний центр міста Сучави, музеї та виставки.
Це не перший досвід участі наших студентів у закордонних наукових закладах. Студенти кафедри постійно беруть участь в конференціях в університетах Польщі, Румунії. Географія наукових заходів за участю наших студентів постійно розширюється, що спонукає студентів і молодих науковців до нових творчих звершень.
Висловлюємо щиру подяку організаторам конференції – колективу кафедри харчової інженерії Університету «Штефан Чел Маре» за високий рівень конференції, гостинність та увагу, приділену нашим студентам.