Новини

Чернівецькі хіміки успішно виступили на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з хімії

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 15.04.2018

4 квітня на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкуру студентських наукових робіт з спеціальності «Хімія». На конкурс було представлено 57 робіт. Студенти спеціальностей «Хімія» - Воронцов Дмитро Сергійович та «Середня освіта (хімія)» – Капарчук Катерина Віталіївна Інституту біології, хімії та біоресурсів за рішенням конкурсної комісії стали його призерами.

Студент 4 курсу Дмитро Воронцов представив на конкурсі роботу про провадження наночастинок кадмій телуриду в кристали неорганічних солей (керівник – кандидат хімічних наук, науковий співробітник Окрепка Галина Михайлівна) і отримав диплом ІІ ступеня. Це дослідження перспективне для створення нових твердотільних оптично-активних елементів для лазерної та дисплейної техніки. Слід зауважити, що нещодавно, наукові результати, отримані Дмитром, були опубліковані в журналі CrystEngComm (імпакт-фактор 3,474), що видається Королівським хімічним товариством Великобританії. 


Студентка Капарчук Катерина Віталіївна із науковою роботою «Синтез і вивчення антиоксидантної та антибактеріальної активності похідних 3-гідроксикумарину» нагороджена Дипломом ІІІ ступеня. Науковим керівником Катерини Капарчук є кандидат хімічних наук, доцент кафедри загальної хімії та хімічного матеріалознавства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Скрипська Ольга Василівна. 



Вітаємо Воронцова Дмитра, Капарчук Катерину та їх наукових керівників з перемогою та бажаємо подальших успіхів!