Новини

Ігор Наконечний - засновник високотехнологічного стартапу QustomDot (Бельгія) прочитав лекцію першокурсникам-хімікам

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 12.11.2021

"Я достатньо разюче змінив напрям роботи. Займався твердотільними напівпровідниками у своїй науковій роботі, а тут ми займались наночастинками. Мені була цікава ця тема, але вона була достатньо новою", - розповів він. Після завершення програми Ігор повернувся до України, однак одразу отримав пропозицію знову долучитись до проєкту в Бельгії. "

Компанія, в якій працює Ігор, розробила технологію, яка робить екрани контрастнішими та дозволяє передати більшу кількість кольорів з меншими витратами енергії. "Квантові точки можуть у цьому допомогти. Тобто, вони вже є на ринку, але їхнє використання на ринку обмежене рідкокристалічними екранами. Наша технологія дозволяє використовувати квантові точки в інших дисплеях", - пояснює Ігор. Нещодавно компанія науковця отримала 3 мільйони євро від інвесторів для реалізації стартапу. В компанії Ігора працюють ще двоє випускниць нашого університету - Валерія Грігель та Людмила Чепіга. 

Крім розповіді про проекти компанії QustomDot   Ігор розповів про свою наукову кар'єру та особливості вищої освіти в Бельгії.