Новини

Професор університету Грац Гілберт Ахамер у Чернівецькому національному університеті

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 29.08.2021

Цього тижня в рамках проекту академічних обмінів Erasmus+ до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича завітав доктор Гілберт Ахамер (Gilbert Ahamer), професор університету Грац (Австрія) та дослідник в Австрійській агенції з довкілля (Environment Agency Austria, Umweltbundesamt GmbH).

Під час візиту до Чернівців доктор Ахамер зустрівся з керівництвом області в Чернівецькій обласній державній адміністрації, обговорив перспективи співпраці з ректором ЧНУ професором Романом Петришиним, начальником відділу міжнародних зв’язків Сергієм Луканюком та директором Інституту біології, хімії та біоресурсів Михайлом Марченком. 


Після екскурсії університетом австрійський гість відвідав Інститут хімії, біології та біоресурсів, де провів семінар за участю представників кафедр. На семінарі професор поділився досвідом розробки міждисплінарних освітніх програм в університеті м. Грац, міжуніверситетських освітніх проектів та роботи в редколегіях наукових видань, присвячених глобалізації та змінам клімату. Учасники обговорили можливість проведення доктором Ахамером лекції для чернівецьких студентів та підготовки спільних наукових проектів із залученням дотичних підрозділів нашого університету. Також сторони обмінялися досвідом організації онлайн-навчання, зокрема проведення ділових ігор.