Новини

В нашому інституті розгорнуто додаткові точки доступу мережі EDUROAM

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 15.09.2021


В корпусі нашого інституту розгорнуто додаткові точки доступу бездротової мережі EDUROAM, що дозволяє покрити мережею бездротового доступу більшу частину корпусу.

Тепер кожен студент та викладач може використовувати цю мережу для доступу до інтернету як в нашому корпусі, так і в інших корпусах нашого університету і в багатьох навчальних закладах світу.

eduroam (education roaming, освітній роумінг) - це захищений доступ до мережі Wi-Fi, який розроблений для міжнародної науково-освітньої спільноти та доступний по всьому світу. Технічно це федеративна служба автентифікації, яка дозволяє користувачам з установ, що беруть участь у федерації, отримувати безпечний доступ до Wi-Fi мережі, використовуючи свої стандартні логін/пароль, так само, як вони це роблять для отримання бездротового доступу в своєму «домашньому» закладі. Після початкової конфігурації мобільного пристрою eduroam може дозволити користувачеві доступ без необхідності вводити якісь додаткові дані, а просто відкривши свій ноутбук або активувавши мобільний пристрій, і якщо його Wi-Fi адаптер включений, він буде підключатися до eduroam, автентифікуватися і авторизувати доступ до мережі.

 

Хот-споти eduroam можна знайти по всьому світу. Див. карту покриття eduroam із зазначенням точних місць їх розташування.

З eduroam наші корпуси стають більш привабливим як місце для проведення зустрічей і конференцій, оскільки це дозволяє всім учасникам отримати доступ до мережі без сторонньої допомоги.. eduroam усуває необхідність відкриття тимчасових акаунтів для відвідувачів, що сприяє постійно зростаючого руху студентів і дослідників поміж установами і країнами. Більшість наших партнерів за програмою Еразмус+ підтримують EDUROAM.

Запровадження і розвиток мережі EDUROAMє одним із стратегічних завдань нашого університету.

На сьогодні лише 13 ЗВО України надають студентам таку послугу.

Для встановлення сертифікату доступу до мережі слід скористатися сайтом https://cat.eduroam.org/ , обрати в меню наш університет, завантажити відповідну програму на свій пристрій, та зайти в мережу з використанням логіну та паролю до університетської пошти. В подальшому приєднання відбуватиметься автоматично.