Новини

ВЧОРА ВІДБУВСЯ ФАХОВИЙ СЕМІНАР З МЕТОЮ АПРОБАЦІЇ ДИСЕРТАЦІЇ СОЛОДІНА СЕРГІЯ ВОЛОДИМИРОВИЧА

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 17.09.2020

Вчора 16 вересня о 15:00 в а.110 (+дистанційно) відбувся фаховий семінар з метою апробації дисертаційної роботи Солодіна Сергія Володимирович "Дефектна структура та вплив термодинамічних умов відпалу на властивості монокристалів CdTe<Mn>".

У засідання взяло участь 16 осіб офф-лайн, серед яких 7 докторів наук, та 6 осіб он-лайн, серед яких 3 доктори наук. 

Солодін С.В. у своїй доповіді навів основні положення дисертаційної роботи. Дисертаційна робота присвячена вивченню структури точкових дефектів, вкраплень у кристалах твердих розчинів Cd(Mn)Te (легованих In чи Ge) та у кристалах CdTe, мікролегованого домішкою Mn. Здобувачем розроблено отримання макрооднорідних високоомних кристалів Cd(Mn)Te з відтворюваними електричними характеристиками; розроблено технологію очистки кристалів (названа "суха зона")  від неконтрольованих домішок та вкраплень Телуру; вставлено хімічну поведінку домішки Mn у мікролегованих кристалах CdTe:Mn. Тематика безумовно є актуальною, оскільки пов'язана з дослідженням перспективного, але недостатньо вивченого матеріалу і містить значну кількість нових результатів, які підтвердженні використанням багатьох сучасних та класичних методів дослідження.

У результаті відкритого голосування було одноголосно прийнято рішення рекомендувати вченій раді Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича звернутися з клопотанням до Міністерства освіти і науки України щодо розгляду та проведення разового захисту дисертації аспіранта Солодіна Сергія Володимировича на тему "Дефектна структура та вплив термодинамічних умов відпалу на властивості монокристалів CdTe<Mn>"