Новини

50-річчя систематичного вивчення та масової репродукції карпатської бджоли

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.09.2016

Викладачі інституту біології, хімії та біоресурсів, кафедри молекулярної генетики та біотехнології прийняли участь в міжнародній науково-практичній конференції «Карпатські бджоли в Євразійському просторі», присвячену 50-річчю їх систематичного вивчення та масової репродукції, яка проходила з 23 по 25 вересня 2016 року в м.Мукачево. В роботі конференції прийняли участь делегації з багатьої країн: Молдови, Казахстану, Росії, Словаччини та Канади. З усними доповідями виступили доценти Череватов В.Ф., Язловицька Л.С., Савчук Г.Г. асистент Череватов О.В. Голова оргкомітету конференції, зав.відділом розведення і селекції карпатських бджіл інституту бджільництва ім. П.І.Прокоповича Степан Керек висловив особисту подяку чернівецьким науковцям за змістовні доповіді, які викликали значне зацікавлення та активну дискусію серед учасників конференції. Практичний аспект заходу полягав у відвідуванні первинного репродуктора карпатських бджіл Вучківського типу та писічного господарства ТМ «Мед Карпат».

   На фото: доц. Череватов В.Ф.  Доповідь: "Оцінка породної приналежності медоносних бджіл, районованих у Чернівецькій та Івано-Франківській областях" 

 

  

        

   На фото: доц. Савчук Г.Г. Доповідь: "Особливості гемоцитарного складу Apis mellifera в залежності від віку і породної приналежності"

 

 

  

   

 На фото: доц. Язловицька Л.С. Доповідь : "Втрати колоній медоносних бджіл - другий рік досліджень та вплив підгодівлі на окремі біохімічні показники бджоли медоносної"  

 

      На фото: асист. Череватов О.В. Доповідь: "Молекулярно-генетичні особливості окремих популяцій бджоли медоносної на Україні"