Новини

Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми фізіології тварин"

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 07.06.2023

25-26 травня 2023 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбулася міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми фізіології тварин" присвячена 100-річному ювілею ректора Степана Васильовича Стояновського, в якій взяли участь викладачі -доцент, к. б. н. Людмила Язловицька, доцент, к. б. н. Галина Савчук, асист., к. б. н. Леся Тимочко, асист., к. б. н Олександр Череватов та студенти кафедри - Остап Паламар, Іларіон Романюк, Ірина Лугомирська.

Проблема масової загибелі популяцій медоносних бджіл (Apis mellifera L.) перебуває в центрі уваги науковців багатьох країн, які занепокоєні катострофічними змінами в екосистемах планети та продовольчою кризою у світовій економіці, тому Людмила Язловицька представила польові результати на тему: "Вплив полімінерального препарату "Апіплазма" на процеси життєдіяльності Apis mellifera L. впродовж зимівлі.", метою яких було встановлення впливу осінньої підгодівлі бджолинних колоній Apis mellifera L. цукровим сиропом з полімінеральним препаратом "Апіплазма" на зимостійкість колоній та вміст ліпідів у черевці робочих бджіл. 

     конф_1        

             конф_2                                                                                  
   

Натомість Леся Тимочко представила лабораторні результати на тему: "Гістохімічна оцінка окислювальної модифікації білків окремих органів медоносних бджіл (Apis mellifera L.) за різних вуглеводних дієт та температурних умов утримання.", метою яких було встановлення співвідношення між "основними" та "кислими" білками у середній кишці та мальпігієвих судинах медоносних бджіл (Apis mellifera L.) за різних вуглеводних дієт та температурних умов утримання.       

  конф_4  конф_5                         

конф_6

Доповіді зацікавили учасників та викликали жваву дискусію.

конф_7   конф_8

 

конф_9     конф_10