Новини

BukScienceDays в Чернівцях

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 22.05.2017

 

19 травня 2017 року на площі Філармонії відбувся науково-просвітницькому заході «BukScienceDays. Spring-2017» , проведений в рамках всеукраїнської акції «Дні науки». Співробітники кафедри молекулярної генетики та біотехнології прийняли активну участь у цьому дійстві, де продемонстрували низку біологічних експериментів.

Метою заходу було формування у молоді мотивації до занять науковими дослідженнями, посилення престижу професії науковця-дослідника.  

 

 
Значну зацікавленість серед учнів шкіл та ліцеїв  викликали біологічні досліди: «Чому листки рослин різного кольору?» (хімічні властиовсті пігментів рослин) – магістр біології Тетана Заворотна; «Виділення операційної системи «Windows» клітини банана» (виділення ДНК з банану в домашніх умовах – магістр біології Ольга Русак; «Що і чому рухається всередині зеленого листка рослини?» (рух хлоропластфів за дії світла) та переваги та недоліки вирощування рослин в пробірках (культура “in vitro”) – к.б.н., асист . Інна Буздуга; «Хромосоми в полі зору» (поділ клітин, виготовлення препарату хромосом клітин на стадії поділу) - к.б.н., асист Юрій Тинкевич.

Усі бажаючи серед відвідувачів дійства мали змогу прийняти особисту участь в проведенні ряду дослідів. Сподіваємось, що даний захід допоміг школярам та їх бітькам поринути в «таїнства» науки про живе та прищепив любов до природи.