Новини

Досягнення відзначені нагородою

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 13.06.2016

З 13 по 15 квітня проходив другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології на базі Національного універсиптету харчових технологій м.Київ.

Команда від нашого університету в складі 3-х чоловік: Скиданович Олександри, Краєвська Іванни, Лаврінчук Анастасії зайняла призове 2-ге місце з 15-ти команд України.

студенти на олімпіаді_2016

В загальному рейтингу серед всіх учасників Скиданович Олександра зайняла 4-те місце. Високі доягнення в тестах з інженерних предметів показала Лаврінчук Анастасія, та з мікробіологіїКраєвська Іванна.

нагородження_2016

(На фото зліва на право: студентка Краєвська Іванна, виконавчий директор ПАТ «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум» Яцюк Олександр Миколайович, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ, проф.  Пирог  Тетяна Павлівна, студентка Скиданович Олександра, студентка  Лаврінчук Анастасія)

Своїми думками про участь у даній олімпіаді поділилась студентка 3-го курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології Скиданович Олександра: «Дуже швидко пройшов час, після моєї поїздки в Київ, але враження залишились яскравими та тепер більш сформовані. Як учасниця даної олімпіади, я можу сказати те, що попри думку студентів про олімпіади, це справді хороша штука. Не важливо, чи ти зайняв щось, чи просто приїхав і зрозумів, що рівень твоїх знань набагато нижчий всіх інших. Це хороший шанс обмінятись досвідом зі студентами інших навчальних закладів. Отже, можна побачити, напрямки розвивитку інших університетів, зокрема наша спеціальність, особливості  навчання в інших містах, тощо. Оскільки, олімпіада була з біотехнології, я познайомилась зі студенатами з інших ВНЗів та дізналась про тамтешні особливості нашої спеціальності.

олімпіада_2016

Більшість питань олімпіади були спрямовані на напрямок промислової біотехнології. Звичайно, по-передньо, нам були рекомендовано список підручників для підготовки, в основнму, видані викладачами університетів-організаторів, з яких і складались питання олімпіади.  Проте, нам, на жаль, не вдалося отримати їх  у вільному доступі. Що можливо і було, в подальшому,  причиною нашого другого місця.

Лааврінчук А. 

Майбутнім учасникам я можу побажати успіху та натхнення, а також розуміння того, що не варто відмовлятись від освітньо-наукових подій у будь-якому випадку. А також, якщо хочете досягти високих успіхів, та надалі презентувати себе як висококвалійфкованого спеціаліста на ринку праці, вкладіть значні зусилля у свою підготовку та навчання, адже саме від наших старань залежить наша майбутнє.»

 учасники_2016

 (фото з сайту http://www.btec.com.ua/)