Новини

Літнє наукове стажування магістра в Канаді

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.09.2019

11 вересня 2019 року  на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології відбувся науковий семінар, на якому виступила магістр Надєждіна Анастасія та розповіла про наукове стажування в університеті міста Гвелф, провінція Онтаріо (Канада), яке вона проходила влітку цього року.

Стажування було організовано завдяки канадській урядовій програмі науково-дослідницьких стажувань для студентів Mitacs Globalink Research Internship. Анастасія працювала у лабораторії відділу молекулярної та клітинної біології впродовж 12-ти тижнів над біотехнологічним проектом: «Характеристика нового синтетичного гену, який змінює час цвітіння у різних видів рослин» під керівництвом професора Джозефа Коласанті Магістр опанувала новітні молекулярно-генетичні методи досліджень та працювала на сучасному лабораторному обладнанні.

Окрім роботи у лабораторії, для студентів-стажистів були організовувані екскурсії до провідних світових компаній, таких як Google, Microsoft, IBM, Amazon та ін., офіси яких знаходяться у Канаді, переважно Торонто, а також мандрівки країною, зокрема поїздка до Ніагари, столиці Канади – Оттави, унікальної провінції Квебек (Монреаль та Квебек сіті).

         «Звісно, така поїздка залишилась одним з найяскравіших вражень життя. Кращого способу провести це літо я б не змогла уявити. Отримані враження та досвід стали натхненням та стимулом для подальшого розвитку!» - поділилась враженнями Ася.