Новини

Міжнародна конференція по апіології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 15.09.2016

      Викладачі інституту біології, хімії та біоресурсів  кафедри молекулярної генетики та біотехнології доценти Савчук Г.Г., Язловицька Л.С., асистент Тимочко Л.І. та кафедри екології та біомоніторингу проф. Федоряк М.М., прийняли участь в роботі 12-тої конференціїї COLOSS, яка проходила 10-11 вересня 2016 року в м.Клуш-Напока (Румунія), присвяченій дослідженням проблем, повязаних з вимирання колоній медоносних бджіл.

 Тимочко_Румунія

На фото: 1) Виступ Федоряк М; 2) Тимочко Л. під час стендової доповіді.

     Марія Федоряк виступила з усною доповіддю «Втрати бджолосімей в Україні – другий рік досліджень». Представлено результати спільних досліджень кафедри екології та біомоніторингу та кафедри молекулярної генетики та біотехнології щодо оцінки смертності колоній бджоли медоносної, проведеного в рамках всесвітнього моніторингу за координації організації COLOSS. Інформація, яка прозвучала в доповіді викликала особливий інтерес та високо оцінена учасниками форума. Таким чином, впродовж десятирічної роботи організації COLOSS, результати моніторингу по Україні прозвучали вперше.

 

     На фото: Савчук Г. під час стендової доповіді. Представлені результати аналізу клітинного складу гемолімфи бджоли медоносної викликали активну дискусію серед учасників конференції.

 

 

   На конкурсі студентських стендових доповідей, конкурсною комісією було відзначено роботу магістра кафедри молекулярної генетики та біотехнології Палійчука Івана на тему «Вплив вуглеводної дієти на активність каталази у медоносних бджіл» (керівник – Язловицька Л.С.) 

На фото під час нагородження (зліва на право): Peter Neumann (Switzerland) - Президент СОLOSS; Язловицька Л.С.; Ales Gregorc (Словенія); Victoria Soroker (Ізраїль); Ralph Büchler (Німеччина).