Новини

Наукові пікніки 2023

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 23.05.2023

21 травня, на території скверу, що  навпроти Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, відбувся науково-просвітницький захід «Наукові пікніки 2023» з ініціативи Ради молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, в яких активну участь взяли співробітники та студенти нашої кафедри.  Команда кафедри молекулярної генетики та біотехнології демонструвала на наукових пікніках три групи дослідів. 

Однією з тем була робота з ДНК. Відвідувачі могли спостерігати та приймати участь у виділенні зразків ДНК з рослинних тканин (банану та ківі). Іншим тематичним напрямком було, яким чином можна екстрагувати хлорофіл, який надає рослинам зеленого забарвлення. Особливе захоплення у відвідувачів викликали різні лінії плодових мушок, як ідеальна модельна організація для генетичних досліджень, не менш зацікавлено вони знайомились і спостерігали за трудолюбивими бджолами. Крім того, школярі були вражені щучником антарктичним, лінії якого підтримуються науковцями кафедри в культурі in vitro. Одним з найцікавіших аспектів цих наукових пікніків була можливість для бажаючих самостійно проводити невеликі експерименти.

пікніки_2     пікніки_3    

пікніки_3    пікніки_4    

пікніки_5     пікніки_6

 

пікніки_7    

пікніки_8

 

Захоплюючі наукові пікніки стали незабутнім досвідом для всіх учасників, дозволяючи їм зануритися в світ науки, дізнатися нову інформацію та спробувати на власному досвіді, що означає бути науковим дослідником.

Висловлюємо щирі слова подяки організаторам наукових пікніків.