Новини

Перше місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Біологія» отримали стденти-генетики нашого університету

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 22.04.2021

20-22 квітня на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди проводився ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія» у 2020-2021 навчальному році. Всього було надіслано 68 робіт 78 студентів з 39 вищих освітніх закладів України.

Перше місце у конкурсі отримали студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології Богдан Циба (5 курс) та Андрій Стратійчук (3 курс) за роботу присвячену еволюції та післяльодовиковій міграції дубів секції Quercus«Організація 5S рДНК у дубів та використання цієї ділянки геному у філогенетичних та біогеографічних дослідженнях секції Quercus» (наукові керівники зав. кафедри молекулярної генетики та біотехнології д.б.н., проф. Роман ВОЛКОВ та ст. наук. співр. кафедри молекулярної генетики та біотехнології к.б.н., Юрій ТИНКЕВИЧ). Робота була високо оцінена Галузевою конкурсною комісією та відзначена дипломом першого ступеня.

Вітаємо переможців та наукових керівників. Бажаємо подальших успіхів, творчої наснаги, нових відкриттів.