Новини

Підбиття піідсутків співпраці науковців інституту та бджолярів Буковини за 2017 рік

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.12.2017

26 грудня 2017 року на базі Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ відбулись загальні збори громадської організації «Асоціація виробників продукції бджільництва «Буковинський бджоляр»». На зборах  з доповідями виступили науковці інституту.

             

Завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології професор, д.б.н.Роман Анатолійович Волков повідомив присутнім про особливості ведення бджільництва в Австрії, з якими він ознайомився під час візиту до бджолярської спільности Австрії в рамках україно-австрійського науково-дослідного проекту.

                   

Професор кафедри екології та біомоніторингу, д.б.н. Марія Михайлівна Федоряк висвітлила результати моніторингу смертності бджолосімей в Україні після зимівлі 2017 року та наголосила на необхідність подальшого проведення даних досліджень, що можливі лише в тісній співпраці з бджолярами Буковини та всієї України.

             

Асистент кафедри молекулярної генетики та біотехнологїі к.б.н. Олександр Володимирович Череватов вказав особливості проведення селекційної роботи та зазначив на важливості бонітування бджолосімей для  її успішного здійснення  на Буковині з метою виявлення та утримання аборигенної бджоли «Буковинка». Вище зазначені доповіді викликали жваву дискусію серед практикуючих пасічників.