Новини

Розвиток співпраці між буковинськими бджолярами та науковцями кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 05.03.2021

28 лютого 2021 року на відкритій терасі Театральної площі відбулися обласні збори ГО "Асоціації виробників продуктів бджільництва «Буковинський бджоляр»".  На зібранні була створена робоча група пасічників Буковини, серед яких представники Чернівецького, Вижницького та Дністровського районів, які погодились взяти участь у виконанні науково-дослідної роботи кафедри  молекулярної генетики та біотехнології. Зокрема, практикуючі бджолярі надали свої пасіки для проведення підгодівлі колоній бджіл полімінеральними сумішами з метою оцінки їх впливу на темпи весняного розвитку колоній .

На обласних зборах застерігли пасічників щодо посилення небезпеки отруєння бджіл препаратами захисту рослин.  За інформацією озвученою на раді Спілки Пасічників України, на сьогодні зареєстровано 800 нових назв пестицидних препаратів, 50 з яких  нещодавно заборонили використовувати на території Європейського Союзу. Зважаючи на це, існує ймовірність продажу таких заборонених препаратів на територію України для використання в сільському господарстві. Отже, необхідним завданням є посилення скоординованості дій між пасічниками та аграріями Буковини.  

Та не лише робочі питання розглядались на обласних зборах. Яскравим приємним моментом було освячення хоругви як символу «Асоціації Буковинських бджолярів» в церкві на території Резиденції Буковинських митрополитів.

             

На фото: учасники обласних зборів.

На фото (зліва направо): Голова ГО "Асоціації виробників продуктів бджільництва «Буковинський бджоляр»" Василь Паламар, студент 2 курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології Остап Паламар, доцент  кафедри молекулярної генетики та біотехнології Людмила Язловицька.