Новини

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ МОЛЕКУЛЯРНОЇ ГЕНЕТИКИ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ ДОСЛІДЖУЮТЬ ВПЛИВ РІЗНИХ СТРЕСОВИХ ФАКТОРІВ НА РОЗВИТОК ТА РІСТ РОСЛИН НА БАЗІ КЕЛЬНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 01.12.2023

З 30.10.2023 до 17.11.2023 студенти кафедри, що навчаються за магістерською та бакалаврською освітніми програмами зі спеціальності «Біологія» та «Біотехнологія» Близнюк Катерина, Норд Катерина та Гаврилюк Ірина в межах угоди про співробітництво та обмін студентами вже вдруге відвідали Біоцентр універитету міста Кельн. Студенти були залучені до курсу «InnoBioDiv - INTERESTED IN THE EFFECTS OF CLIMATE CHANGE ON PLANTS?». 

Теоретична частина курсу передбачала лекції та семінари, які проводились онлайн для українських та німецьких студентів протягом вересня-жовтня 2023. Для виконання практичної частини у лабораторіях Кельнського університету німецька сторона запросила українських студентів до Біоцентру та повністю профінансувала їх перебування. Лабораторна частина курсу охоплювала використання сучасних технологій. Пройдені кредити будуть зараховані у курсах, які викладаються на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології ЧНУ. Такий спільний україно-німецький курс із залученням українських та німецьких професорів проводився вдруге. Він мав успіх і висвітлювався у німецьких ЗМІ. Німецькі викладачі були задоволені українськими студентами, які продемонстрували хорошу лабораторну підготовку та вміння працювати у команді з німецькими студентами. 

студ1

студ2

студ3

студ4

студ5